İrfan Değirmenci neden Halk TV'den ayrıldığını açıkladı

Gazeteci İrfan Değirmenci, Halk TV'deki görevinden ayrıldığını sosyal medya üzerinden yaptığı duygusal bir açıklama ile bildirdi. Değirmenci, koltuk sevdasının ötesinde, eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesine vurgu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İrfan Değirmenci Halk TV'den ayrıldığını açıkladı

Ünlü gazeteci İrfan Değirmenci, uzun yıllar hizmet verdiği Halk TV ile yollarını ayırdığını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda Değirmenci, medya sektöründeki koltuk sevdasına ve maddi çıkarların ötesindeki değerlere dikkat çekti.

KOLTUKTAN VE ÇIKARLARDAN VAZGEÇMEK

Değirmenci'nin açıklamasında, "Koltuğa alışmak çok fena bir şey. İnsan, toplumun yararına koltuktan da feragat edebilmeli, çıkarlarından ve paradan da. Çünkü paradan çok daha önemli şeyler var hayatta." ifadeleri dikkat çekti. Gazeteci, dayanışma, mücadele ve adalete vurgu yaparak, ezene karşı ezilenden yana olmanın önemini vurguladı.

YENİ YOLLAR VE YOLDAŞLIK

Açıklamasının devamında, televizyonun etkili bir yol olduğunu ancak tek yol olmadığını belirten Değirmenci, "Velhasıl kelam, yolu eşitlik, özgürlük, adalet mücadelesinden geçenlerle yoldaşlık yapacağımız yeni yollar mutlaka bulunur." dedi. Gazeteci, en kısa sürede yeni yolları birlikte yürüme umuduyla mesajını noktaladı.

Değirmenci'nin yaptığı açıklamanın tam metni şöyle: 

Koltuğa alışmak çok fena bir şey. İnsan, toplumun yararına koltuktan da feragat edebilmeli çıkarlarından ve paradan da. Çünkü paradan çok daha önemli şeyler var hayatta. Dayanışma, mücadele, ezene karşı ezilenden yana, adalatten, haktan, emekten yana olmak gibi. Eleştirdigine dönüşmemek, hırsları uğruna insanlığını kaybetmemek, kendini vazgeçilmez saymamak gibi. Kendini güç ve para sahibi olduğu alanda , partide, şirkette Olimposun zirvesinde bir mitolojik kahraman sananlara asıl gücün halkın sivil örgütlü mücadelesi oldugunu hatırlatmak gerekir. Ezene karşı mücadelenin bin bir yolu var. Her zaman yeni yollar bulmak mümkün. O yollardan biri televizyon. Etkili de bir yol. Ama tek yol degil. Velhasılı kelam yolu eşitlik, özgürlük, adalet mücadelesinden geçenlerle yoldaşlık yapacağımız yeni yollar mutlaka bulunur. En kısa sürede yeniden buluşmak, yeni yolları birlikte yürümek ümidiyle...

 

Yorumlar