Prof. Dr. Kağıtçıbaşı, son yolculuğuna uğurlandı

- Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren sosyal psikolojinin kurucularından Kağıtçıbaşı'nın cenazesi, toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Kağıtçıbaşı, son yolculuğuna uğurlandı

İSTANBUL (AA) - Geçirdiği beyin kanamasının ardından kaldırıldığı hastanede dün 77 yaşında hayata veda eden sosyal psikolojinin kurucularından Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, son yolculuğuna uğurlandı.

Levent'teki Afet Yolal Camisi'ndeki cenaze töreninde, Kağıtçıbaşı'nın kızı Elif ve oğlu Emrah Kağıtçıbaşı, taziyeleri kabul etti.

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan törende basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bazı şeyler olunca, olağanüstü bir üzüntü çöküyor. Çok değerli bir insan, kendini eğitime adamış, bilime adamış bir insanı kaybettik. Üniversitemize ve Türkiye'deki tüm üniversitelere hizmetleri, saymakla bitirilemez. Çok büyük bir kayıp, ülkemiz için." ifadelerini kullandı.

Oğlu Emrah Kağıtçıbaşı da büyük üzüntü yaşadığını belirterek, "Annemin güzel bir hayat yaşadığını düşünüyorum. Bu da beni mutlu ediyor. Bu kadar çok insanın buraya gelmesi de bunun bir göstergesi. Önemli bulduğu konular üzerinde hiç ödün vermeden çalıştı." diye konuştu.

Oyuncu Erdal Özyağcılar ise Kağıtçıbaşı'nın annesinin ilkokuldaki öğretmeni olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de değil dünyada sosyal psikoloji üzerinde söz sahibi bir insandı. Tam bir cumhuriyet kadınıydı. Anlatılmaz bir insandı." dedi.

Kağıtçıbaşı'nın cenazesi, ikindi vakti kılınan namazın ardından Hasdal Mezarlığı'na defnedildi.

Yorumlar