Kırmızı yelekli CHP'liler Ankara'ya yürüyor

Adı yolsuzluklarla anılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yeniden aday gösterilmesinin ardından parti içinde yükselen itirazlar isyana dönüştü. CHP Maltepe İlçe Teşkilatı'na üye bir grup, Ankara'ya yürüyüşün 6. gününde...

Google Haberlere Abone ol
Kırmızı yelekli CHP'liler Ankara'ya yürüyor

SonHaberler | Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren bir grup CHP'li Ankara'ya yürüyüş başlattı.

"TEMİZ TOPLUM, TEMİZ SİYASET"

Ali Kılıç'ın tekrar aday gösterilmesinin ardından başlayan yürüyüş altıncı gününe girdi. Ankara'ya yürüyen kırmızı yelekli CHP'li üyeler ellerinde "temiz toplum, temiz siyasey" pankartları taşıyor.

"HAK, HUKUK, ADALET"

Polisin yoğun güvenlik önlemi altında güzergahı bir süre araçlarla takip ettinten sonra Seta Parkı'nda toplanan göstericiler "hak, hukuk, adalet" şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

CİHANER'DEN DESTEK

CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner'in yüyüşe, “Temiz toplum, temiz siyaset” diyerek yürüyen #Maltepeli arkadaşlarımızın taleplerinin meşruluğu ve partimize aidiyetleri tartışmasızdır. Yoldaşlarımızın MYK’ca muhatap alınıp bir çözüm bulunması en doğru hareket olacaktır. sözleriyle verdiği desteği anlatan CHP Maltepe Belediye Meclis Üyesi Mehmet Türkyılmaz, yürüyüşün sebebinin sadece Maltepe olmadığını belirtti. Maltepe, "Yürüyüşümüzün sebebi; sadece Maltepe değil, Türkiye genelindeki atamalarla ilgili. Yanlış atamalar olabilir, her insan hata yapabilir. Biz yanlıştan dönülmesini ve tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

"GELECEĞİMİZ İÇİN YÜRÜYORUZ"

​Türkyılmaz, adaletsizliğin olduğu her yerde seslerini yükselteceklerini vurgulayarak, "Biz daha iyi bir Cumhuriyet Halk Partisi istiyoruz. Daha iyi adaylarla seçime hazırlanmak istiyoruz. Türkiye'nin kurucu partisiyiz, geleceğimiz için yürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar