Erdoğan'dan seçim barajı tartışmalarına son nokta

Partisinin Kızılcahamam kampında konuşan ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili devam eden tartışmalara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan tartışmalara son noktayı koydu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan seçim barajı tartışmalarına son nokta

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampında partililere seslendi. Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 50 barajının vazgeçilmez kriter olduğunu söyledi.

TARTIŞMAYI AÇILMAMAK ÜZERE KAPATIYORUZ

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ülkeye kazandırdıklarını ve böylece Türkiye tarihinde ilk defa bu denli kapsamlı bir değişimin yapıldığını kaydeden Erdoğan, "1. yılını geride bıraktığımız sistemin çok uzun yıllar boyunca ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacağına inanıyorum. Son günlerdeki tartışmalara da burada son noktayı koymak istiyorum. Cumhurbaşkanı'nın seçilme oranını yüzde 50'den yüzde 40'a düşürmek için ne bir çabamız ne düşüncemiz ne de çalışmamız söz konusu değildir. Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdır ve bu iş bitmiştir. Türkiye'de hiç kimsenin millete zulüm etmemesi için yüzde 50 oranının korunmasının gerekli olduğuna inanıyoruz. Yüzde 50 sınırı vazgeçilmez bir kriterdir. Bu tartışmayı bir daha açılmamak üzere kapatıyoruz." dedi.

"YARGI PAKETİ HAZIRLIKLANIYOR"

Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Yeni yasama döneminde Meclis'ten en önemli beklentilerimizden biri yargı paketini yasalaştırması. Taahhütlerimiz doğrultusunda hazırlanan ilk paket tüm siyasi partilerin değerlendirilmesine sunulmuştur. Böyle önemli bir konunun en kısa sürede uzlaşmayla Meclis'ten geçmesidir. İkinci paketin hazırlıkları yapılıyor. Bu kapsamda idarelerin taraf olduğu bazı uyuşmazlıklar için zorunlu sulh yolu için müstakil bir düzenleme öngörülüyor. Denetimli serbestlik süresi yeniden belirleniyor. Yoksulluk nafakası ile ilgili tartışmaları sona erdirmeye yönelik düzenleme de ikinci pakette yer alacak başlıklardan biri. İcra yoluyla çocukların anne-babaya teslimi sona erecek.

FIRAT'IN DOĞUSUNA HAREKAT MESAJI

Ülkemizi terör örgütünden uzak tutmak için sürekli yüzümüze gülen, diplomatik söz oyunlarıyla oyalayanlara diyoruz ki artık söz bitti. Bir taraftan Irak tarafından 30 bin civarında TIR'ı Suriye'ye sokacaksınız, silah, mühimmat yüklü bunları terör örgütüne teslim edeceksiniz sonra stratejik ortağız diyeceksiniz. Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık. gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma ihtimali belki bugün belki yarın kadar yakın. Hem karadan hem de havadan bu harekatı yöneteceğiz.

Yorumlar