CHP-HDP ittifakının yapıldığı ilk şehir belli oldu

CHP ile HDP arasında yapılan gizli görüşmelerin ortaya çıkmasından sonra şimdi de iki partinin ittifak yaptığı ilk şehir belli oldu. Buna göre CHP ile HDP ilk olarak Artvin'de yerel seçimlerde ittifak kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
CHP-HDP ittifakının yapıldığı ilk şehir belli oldu

CHP'nin yerel seçimlerde ittifak yapmak için kapılarını çaldığı İyi Parti ve HDP'den dönüşler başladı. CHP ile İyi Parti heyetleri arasındaki teknik görüşmeler henüz devam ederken, CHP ile HDP arasında ittifak yapılan ilk şehir belli oldu. Artvin Hopa’da CHP, HDP, Halkevleri ve ÖDP’nin katılımıyla Hopa Yerel Yönetim İnisiyatifi adı altında bir araya gelerek toplantı düzenledi.

Toplantıya Hopa CHP İlçe Başkanı Adnan İskender, ÖDP Artvin İl Yöneticisi Mimar Mahmut Zeytinci, Hopa Halkevi yöneticisi Kamil Ustabaş ve HDP adına Hopa eski Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu katıldı.

Hopa’nın eski Belediye Başkanı HDP'li Topaloğlu, “Hopa’da sol emin adımlar atarsa, bu çalışmamızı sokağa taşıyıp daha da güçlenerek AK Parti’yi yenebiliriz” diye konuştu.

2014 yerel seçimlerinde Hopa'da AK Parti kazanmıştı.

CHP İYİ PARTİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Öte yandan, CHP, HDP'nin zayıf olduğu illerde İyi Parti ile ittifak yapma kararı aldı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, CHP ile gerçekleştirilen ittifak çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Aydın, "Bugünkü görüşmelerin içeriğini genel başkanlara aktaracağız. Haftaya tekrar görüşeceğiz. Türkiye'nin tamamına yönelik bir çalışma yok." ifadelerini kullandı.

Daha öncede Kılıçdaroğlu ile Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nde görüşmüştü. 

Yorumlar