PKK'dan kaçan 4 terörist böyle teslim oldu

Terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ikisi kadın 4 PKK'lı böyle görüntülendi

Google Haberlere Abone ol
PKK'dan kaçan 4 terörist böyle teslim oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terörle mücadele operasyonlarında ortaya konan kararlı tutum ve baskısıyla birlikte bölücü terör örgütünün ağır kayıplar verdiğini, kendi elemanları üzerindeki etkisini ve kontrolünü kaybettiğini bildirdi. 

TSK, terörle mücadele operasyonları kapsamında ortaya konan kararlı tutum ve uygulanan baskı ile örgütün ağır kayıplar verdiğini, örgütün sözde lider kadrosunun bu durumdan kurtulmak için alt kadrolara sürekli eylem yapın baskısında bulunduğunu ancak isteklerinin sonuçsuz kaldığını kaydetti. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Örgüt kadroları arasında büyük ihtilafların özellikle alt seviyelerde bulunan teröristler arasında huzursuzlukların yaşandığı, anılan teröristlerin örgüt içindeki akıbetleri hakkında son derece karamsar oldukları görülmektedir. Bölücü terör örgütünün kendi elemanları üzerindeki etkisini ve kontrolünü kaybettiğine dair çarpıcı birçok örnekle karşılaşılmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Tunceli’de örgüt içinde yasak olmasına ve öğrenildiğinde kişilerin infaz edilmesiyle sonuçlanan cezalar verilmesine rağmen yaşanan yasak ilişki sonucu hamile kalan bir kadın terörist, kendisinin ve bebeğinin infaz edilmesini engellemek için güvenlik güçlerine sığınmıştır. Son örnek ise dün tarihinde Hakkari’de yaşanmıştır.

Yorumlar