PKK'ya hem yurt içi hem yurt dışında ağır darbe

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik hem yurt içinde hem yurt dışında mücadele amansız bir şekilde devam ediyor. Dün akşam örgütün Kuzey Irak'taki kampları vuruldu. Erzincan kırsalında tespit edilen örgüt üyelerine savaş jetleri bomba yağdırdı. Adana'da birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
PKK'ya hem yurt içi hem yurt dışında ağır darbe

Sonhaberler | Haber Merkezi

Terörle mücadele kapsamında hem yurt içinde hem yurt dışında operasyonlar aralıksız bir şekilde sürüyor. Son hafta Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına operasyonlara hız veren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak Kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesinde ve Erzincan Refahiye kırsalında düzenlenen hava harekatında 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK’dan yapılan açıklamada, keşif ve gözetleme vasıtaları ile operasyon yapan birliklere ve hudut hattındaki karakol/üs bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik 27 Aralık 2017 tarihinde hava harekatı düzenlendiği, Irak Kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesinde 6 ve Erzincan Refahiye kırsalında 5 olmak üzere toplam 11 silahlı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Harekat kapsamında bölücü terör örgütü tarafından kullanılan mağara, barınak ve sığınakların da tahrip edildiği kaydedildi. Açıklamada harekata katılan uçakların emniyetle üslerine döndüğü aktarıldı.

REFAHİYE'DE BİR TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde düzenlenen hava destekli operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma özel harekat (JÖH) ve komando birlikleri, ilçenin Söğütlü köyü kırsalında teröristlere yönelik hava destekli operasyon başlattı.

Güvenlik güçleri, operasyonda karşılaşılan bir teröriste "teslim ol" çağrısında bulundu. Bu çağrıya ateşle karşılık veren terörist çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonunun karla kaplı arazide kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.

BİNGÖL GENÇ'TE BİR TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Bingöl’ün Genç ilçesinde keşif ve gözetleme faaliyeti icra eden güvenlik korucusu timi ile bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist arasında çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. TSK’dan yapılan açıklamaya göre, Bingöl’ün Genç ilçesinde keşif ve gözetleme faaliyeti icra eden güvenlik korucusu timi ile bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist arasında çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist etkisiz hale getirilerek, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.

BİTLİS VE TUNCELİ'DE PATLAYICI

Bitlis’in Hizan ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında toprağa gömülü vaziyette bir adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Tunceli merkezde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen dört depo içerisinde bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet G-3 piyade tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, 120 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, iki adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve muhtelif malzeme ele geçirildi.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında dört boş sığınak tespit edildi, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış sekiz adet tüp ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında Şırnak Beytüşşebap’ta tespit edilen bir mağarada muhtelif yaşam malzemesi ile Muş merkez’de toprağa gömülü vaziyette muhtelif malzeme ele geçirildi.

ADANA'DA BİRÇOK ADRESE OPERASYON

Öte yandan, Adana'da PKK/KCK adına eylem ve faaliyetlerde bulunan, sosyal medyada örgütün propagandasını yaptıkları öne sürülen 18 kişi gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından merkez Yüreğir, Sarıçam ilçeleri ile Ceyhan ilçesinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon düzenlendi.

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda ekipler, uzun namlulu silahlarla sokak başlarında önlem aldı. Yüreğir'de 2012 yılında bir iş makinesinin yakılması olayına karıştıkları, PKK/KCK adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları, ayrıca sosyal medyada örgütün propagandasını yaptıkları iddiasıyla 7'si Ceyhan'da olmak üzere 18 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda örgütsel doküman ve terör örgütüne ait bez parçaları da ele geçirildi. Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra ifade işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

KİLİS'TE BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Kilis'te, terör örgütü PKK/PYD mensubu olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişi tutuklandı. Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesinden terör örgütü PKK/PYD mensubu bir kişinin yasa dışı yollarla ülkeye girdiği bilgisini alan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlattı.

Şüphelinin Deliosman Köyü'nde saklandığını belirleyen ekipler, bulunduğu bölgeye operasyon düzenledi. Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye geldiği tespit edilen A.Ö. gözaltına alındı. Hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan adli işlem başlatılan zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

KARADENİZ'DE TERÖR ÖRGÜTÜ ÜSLENMESİNE UYARI

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, bölücü terör örgütü mensuplarının Karadeniz kırsalında kış üslenmesi yapmaması için vatandaşlara ve muhtarlara çağrıda bulundu. Terör örgütünün Karadeniz’de uzun bir süredir üslenmeye çalıştığını ancak her defasında bölge insanının kararlılığı ve güvenlik güçlerinin operasyonel faaliyetleri sonucu hayal kırıklığına uğradığını hatırlatan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, halen Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Tokat ve Ordu kırsalında teröristlerin kış üslenmesini önlemek amacıyla güvenlik güçlerinin arazi arama ve tarama faaliyetleri sürdürdüğünü hatırlattı.

Devletin terörün kökünü kazımak için kararlı bir çalışma yürüttüğünü kaydeden Akdeniz, vatandaşların da bu çalışmaya destek verdiğini ifade etti. Özellikle terör örgütünün bahar aylarına hazırlık için kış mevsiminde arazide üslenmeye çalıştığını, bunun için öncelikle boş olan yayla evlerini kullanmaya çalıştığını vurgulayan Akdeniz, “Doğu Karadeniz Bölgesi’nde onlarca yaya ve yüzlerce oba var. Bu alanlarda vatandaşlarımız evlerinde yiyecek bırakmamalıdır. Teröristler boş yayla evlerinden çaldıkları erzak ve yaşam malzemeleriyle kış üslenmesi yaparak ayakta durmaya çalışıyorlar. Hiçbir vatandaşımız buna izin vermemeli, yayla evlerinde en sıkı tedbiri almalıdır. Mahalle ve köy muhtarlarımızın da vatandaşlarla ortak bir çalışmaya girerek bu konuda Karadeniz insanının kararlılığını göstermeliyiz” dedi.

Bu arada Giresun kırsalında devam eden arazi arama tarama faaliyetleri sırasında teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat bulunmuştu. Bölgede sıkışan terörist grubun, Giresun üzerinden Ordu kırsalına geçmesi ihtimaline karşı Ordu’nun Mesudiye ilçesinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Yorumlar