PKK'nın dağa kaçırmak istediği 6 kişi kurtarıldı

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmak istenen 4'ü çocuk 6 kişi düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Çocuklar adli kontrol şartı getirilerek serbest bırakılırken çocukları dağa kaçırmakla görevli olan 8 kişi ise tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
PKK'nın dağa kaçırmak istediği 6 kişi kurtarıldı

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalar sonucunda terör örgütüne katılım sağlamak için 4'ü çocuk 6 kişinin terör örgütü tarafından dağa kaçırılmak istendiği istihbaratına ulaşıldı. 

İstihbaratından ardından çalışmalara başlayan güvenlik güçleri yaptığı takip sonucunda düzenlenen operasyonla dağa kaçırlmak üzere olan 4'ü çocuk 6 kişi kurtarıldı.

Terör örgütü tarafından örgüte katılım sağlamakla görevlendirilen 8 kişi ise mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“1-20 Ekim 2019 tarihleri arasında PKK/KCK silahlı terör örgütünün kırsal alanına katılım yaptırılmak istenen 6, bu şahısları kırsala katılımını sağlamakla görevlendirilmiş 8 işbirlikçi olmak üzere 14 şüpheliye yönelik yapılan teknik ve fiziki takip çalışması sonrası Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda yakalanarak gözaltına alınmıştır.Gözaltına alınan şüphelilerin üst ve ikamet aramasında çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan 14 şüpheli hakkında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca 6’sı adli kontrol şartıyla serbest, 8’i tutuklanmıştır. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 6 şüpheliden 4’ü ‘Suça Sürüklenen Çocuklar’ olarak ailelerine teslim edilmiştir. Tutuklanan 8 şüpheliden 4’ü Suriye uyrukludur”

Yorumlar