Piyanist Uğurlu, konserlerini 15 Temmuz şehitlerine adadı

- Uğurlu ilk konserini yarın akşam Gaziantep'te verecek

Google Haberlere Abone ol
Piyanist Uğurlu, konserlerini 15 Temmuz şehitlerine adadı

İSTANBUL (AA) - Piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, ekim ve kasımda Türkiye'nin çeşitli illerinde vereceği 10 konseri 15 Temmuz şehitlerine adadı.

Sanatçının basın sorumlusu Mine Baykara tarafından basına yapılan açıklamada, piyanist-besteci Uğurlu'nun, ekim ve kasım aylarında Gaziantep, İstanbul, Mersin, Antalya, Adana ve Kayseri'de Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım dolayısıyla gerçekleştireceği 10 konseri 15 Temmuz şehitlerine adadığı belirtildi.

Konserlerde, Uğurlu'nun "Anadolu'dan Kahramanlık Destanları", "Senfoni Türk ve Mustafa Kemal Atatürk" ve "Güneşin Askerleri" isimli eserlerinden bölümler seslendireceği kaydedilerek, görsel sunumlarda ise Türklerin Anadolu'yu yurt edinmelerinin ardından yaşanan kahramanlık destanlarının anlatılacağı Selçuklu ve Osmanlı döneminin ardından Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, 20. yüzyılın sonlarından itibaren terör saldırılarında hayatını kaybeden tüm şehitler ve 15 Temmuz şehitlerinin anılacağı aktarıldı.

Açıklamada, Uğurlu'nun "Müzik eğer eğlenmek için yapılmıyorsa, bu sıkıntılı, acılı günlerimizde bizlere en iyi ilaçtır. Biz her gün beş vakit ezan dinleyen, salalarla savaşlara giden, sevdiklerimiz için uzun havalar, türküler söyleyen bir milletiz. Ekim ve kasım ayında vereceğim konserlerimin tümü bu düşünceden yola çıkarak tümüyle şehitlerimize adadım. Acılı anaları, hayatları boyunca acıları dinmeyecek öksüzleri, yetimleri, gencecik eşleri düşünerek bir konser boyunca içimize dönelim ve acıları yüreğimizde yaşayalım istedim. Çünkü biliyoruz ki, acılar paylaştıkça azalır." ifadelerine yer verildi.

Uğurlu ilk konserini yarın akşam Gaziantep'te verecek.


Yorumlar