Pita ekmeği tarifi nasıl yapılır malzemeleri Gelinim Mutfakta

Pita Ekmeği tarifi nasıl yapılır Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler tarafından yapılmasıyla birlikte bir kez daha gündeme geldi. Seda Sayan'ın sunumunu yaptığı programın bugünkü bölümünde Pita Ekmeği de gündeme geldi. İşte Pita Ekmeği tarifi:

Google Haberlere Abone ol
Pita Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

Pita Ekmek veya pita ekmeği tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir soruları özellikle de şu karantina günlerinde herkese lazım olabilecek bilgilerdir. Son olarak Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasındaki gelinlerin yapmaya çalıştıkları ekmeklerden biri de Pita Ekmeği oldu.

Hal böyle olunca ev hanımları pita ekmeğinin tarifini ve nasıl yapıldığını merak ederek sorguştarmaya başladı. Sizler için Pita ekmeği tarifi ve nasıl yapılır hakkında bilgiler topladık. İşte pita ekmeği tarifi ve nasıl yapılır?

Pita ekmeği için gerekli olan malzemeler:

Üç - üç buçuk su bardağı un

Bir paket instant maya

Yarım su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı ılık su

İki yemek kaşığı yoğurt

Bir yemek kaşığı sıvı yağ

Bir tatlı kaşığı toz şeker

Bir tatlı kaşığı tuz

Tepsiye serpmek için irmik veya mısır unu

Hamur malzemeleri oda sıcaklığında olmalıdır. Unun yarısı geniş bir kaba alınır. Üzerine maya serpiştirilerek hafifçe karıştırılır. Ortası hafifçe açılarak içerisine diğer malzemeler konulur.
Azar azar un ilavesi ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Üzeri yağlanmış streçle kapanarak bir saat veya hamur iki katına çıkana kadar bekletilir.

Unlanan tezgah üzerine alınan mayalanmış hamur bir - iki defa yoğrularak beş parçaya bölünür. Her bir parça yuvarlanarak küçük bir pasta tabağı büyüklüğünde, fazla bastırılmadan merdane veya elle açılır.

Fırın tepsisinin içine irmik veya mısır unu serpiştirilir. Üzerine pita ekmekleri yerleştirilerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında on beş dakika kadar pişirilir. Daha yumuşak pitalar için fırının en alt rafına bir kasede su veya buz konulabilir. Buharlaşma ile aşırı kuruma önlenir. Fırından çıkınca istenirse ekmeklerin yumuşaklığını kaybetmemesi için temiz bir örtü arasına konulur, istenirse sıcakken tereyağ sürülüp servis edilebilir.

Yorumlar