Pınar Fidan ve Seda Yüz kimdir? Yatalak hastalarla alay ettiler

Pınar Fidan ve Seda Yüz kimdir sorusu, sosyal medyada yatalak hastalara yönelik yaptıkları saygısızlık sonrasında gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Pınar Fidan ve Seda Yüz kimdir?

Pınar Fidan ve Seda Yüz isimli iki sosyal medya fenomeninin sosyal medyada yaptıkları saygısızlık tepkiyle karşılandı.

PINAR FİDAN VE SEDA YÜZ KİMDİR?

Pınar Fidan ve Sada Yüz isimli sosyal medya fenomenleri, yaşlı ve yatalak insanlarla alay eden bir video çekerek gündeme geldiler. 

İkilin, yatalak ve yaşlı insanlarla alay eden videosu sosyal medyada sert tepkiyle karşılandı.

 

PINAR FİDAN

Youtube'da Ofansif Mizah adında bir program yapan komedyen Pınar Fidan, daha önce de Alevi vatandaşlar hakkında söyledikleri ile kriz çıkarmıştı.

Tuz-Biber adlı stand-up gösterisinde sahne alan Pınar Fidan, Madımak Katliamı’na gönderme yaparak Alevi vatandaşlara yönelik sarf ettiği ayrımcı ifadeler büyük tepki toplamıştı.

Pınar Fidan, Madımak Katliamı'na da göndermede bulunarak “Toplayıp hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var" ifadesini kullanmıştı.

On binlerce kişi bu sözlere tepki gösterirken, söyledikleri büyük tepki çeken Fidan, Instagram hesabını kapatmıştı. Ancak hesabını kapatmadan önce bir açıklama yapan Fidan, kendisinin de Alevi olduğunu ve ironi yaptığını savunmuştu.

Gelen tepkiler sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Pınar Fidan şunları söylemiştk:

"Merhaba arkadaşlar. Uğraşmak istemedim başta ama bu kadar kişi tarafından yanlış anlaşıldı bir kere daha buradan açıklayayım. İzlediğiniz videoda tam tersini düşündüğüm bir şeyi ironi olarak anlatıyorum. Mizah dalga geçmek ya da küçümsemek için değil eleştirmek için yaptığımız bir şey. İnsanların gelen düşüncesini tekrar ederek aslında anladığınızın aksine öyle düşünenlerle dalga geçiyorum.  Önemi yok ama ben aleviyim ve alevi düşmanı olduğumu düşünüp beddua, küfür ve hakaret eden bu kadar çok insan olabilmesine şaşırdım ve üzüldüm. Bunun benimle ilgili olmadığını biliyor ama hepimizi için üzücü. Videonun başı sonu olmadığı içinde yanlış anlaşılmış olabilir.  Orada alevi diye bahsettiğim kişi dayım. Can sağlığı diyelim ne diyelim."

SEDA YÜZ: HER ŞEYİN MİZAHI YAPILIR

Seda Yüz de Pınar Fidan gibi komedyen olarak biliniyor. Yüz, bir röportajında her şeyin mizahının yapılabildiğini ileri sürerek şunları söylemişti:

Her şeyin mizahı yapılır, insanlar da üzerine bir şeyler söyler. Buna yapacak bir şey yok. Linç kültürü ise daha katmanlı, sosyolojik, hatta siyasi bir mevzu bence. Bazen mesele o şakanın yapılıp yapılmaması değil, insanların konuşacak, fikir belirtecek, kendilerini önemli hissedecek konulara ihtiyaç duymaları gibi geliyor bana. Tweet atarak en haklı insan olma yarışına girmiş gibi herkes. Ama gerçek hayatta işler öyle yürümüyor. Çoğu zaman linç edilen kişi kim, ne söylemiş, ne yapmaya çalışıyor bunların bile hiçbir önemi olmuyor ve çok absürt sonuçlar doğabiliyor.

Yorumlar