Pendik Limanı'nda uyuşturucu operasyonu

ANKARA (AA) - Pendik Limanı'nda, Fransa’nın Toulon Limanı'ndan gelen gemide yapılan aramada bir TIR çekicisine gizlenmiş 38 kilogram uyuşturucu hap ve 11...

Google Haberlere Abone ol
Pendik Limanı'nda uyuşturucu operasyonu

ANKARA (AA) - Pendik Limanı'nda, Fransa’nın Toulon Limanı'ndan gelen gemide yapılan aramada bir TIR çekicisine gizlenmiş 38 kilogram uyuşturucu hap ve 11 kilogram kokain ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekipleri, Fransa’nın Toulon Limanı'ndan Pendik Limanı'na gelen bir gemide yaptıkları aramada yaklaşık 5 milyon lira değerinde uyuşturucu ele geçirdi.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerle ortak yürütülen kontrollerde, gemide bulunan bazı araçlar risk analizi kapsamında X-ray taramasına sevk edildi.

Taramada bir TIR çekicisinde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi ve narkotik dedektör köpeklerin tepkisi üzerine çekicinin fiziki muayenesi yapıldı.

Yapılan aramada, çekiciye gizlenmiş 38 kilogram uyuşturucu hap ve 11 kilogram kokain ele geçirildi. Suçun bağlantılarının ortaya çıkartılması için Başsavcılıkça soruşturma başlatıldı.


Yorumlar