Pekcan, Kasım ayı ihracat rakamlarını açıkladı

Kasım ayı dış ticaret verilerini açıklayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kasım ayında 16.21 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini duyurdu. Pekcan, bu oran ile bu yılın en yüksek 4'üncü rakamına ulaşıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Pekcan, Kasım ayı ihracat rakamlarını açıkladı

Türkiye'nin yaptığı ihracatın ilk 11 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,77 artışla 165 milyar 67 milyon dolara ulaştığına dikkat çeken Bakan Pekcan, Kasım ayı ihracat rakamlarını da açıkladı.

Bakan Pekcan bugün açıklanan 3. çeyrek büyüme rakamıyla Türk ekonomisinin artık pozitife geçtiğine dikkat çekti.

Bakan Pekcan, yıl sonunda çok daha iyi rakamlar görüleceğinin vurguladı.

Türkiye'nin yaptığı ihracatın 11 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,77 artışla 165 milyar 67 milyon dolara ulaştığının altını çizen Pekcan, ekononimin güçlü ve olumlu seyrini sürdürdüğünü belirtti.

Kasım ayı ihracat rakamları açıklandı

KASIM AYI VERİLERİ

Bakan Pekcan Kasım ayında ihracat firmalarının gerçekleştirdiği ihracatın 16 milyar 214 milyon dolara ulaştığını söyledi. Pekcan, "Bu 11 ayda yakaladığımız 4'üncü en yüksek aylık ihracat rakamı." dedi.

Geçtiğimiz yılın ilk 11 ayında ihracatın ithalatı karşılama oranının 75,6 olduğunu kaydeden Pekcan, bu yılın aynı döneminde ise yüzde 86,8 seviyesine yükseldiğini söyledi.

Pekcan, "Dış ticaret açığımız 11 ayda yüzde 51,84 gibi ciddi bir düşüşle 25 milyar 162 milyon dolara gerilemiş durumda." açıklamasında bulundu.

Yorumlar