Pamukkale müze kart geçerli mi?

Pamukkale Travertenlerini ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistler giriş ücretlerinin ne kadar olduğunu soraraken Müze kart sahiplerinin ise giriş yapıp yapamayacakları da merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Pamukkale müze kart geçerli mi?

Pamukkale müze kart ile giriş var mı, giriş ücretleri 2023 yılı itibariyle ne kadar oldu soruları merakla soruluyor.

PAMUKKALE MÜZE KART GERÇERLİ Mİ?

Travertenler, Hierapolis Antik Kenti ve Antik Havuz aynı kompleksin içinde. Giriş Müzekart’a ücretsiz. Bu ücret tüm Pamukkale’yi ve Hierapolis Antik Kenti’ni gezmeyi, ve Antik Havuz’u seyretmeyi kapsıyor.

Pamukkale müze kart geçerli mi
Pamukkale Travertenleri

 

Eğer Antik Havuz’da yüzmek isterseniz, ki kesinlikle kaçırmamalısınız, havuzda yüzmek için ayrı bir ödeme yapmanız gerekiyor ve müze kart geçmiyor. Sadece yüzmek isterseniz bilet almak zorundasınız, yoksa sadece görmek ve fotoğraflamak için havuz kenarındaki tesise giriş ücreti yok. Görmeden gitmeyin.

Pamukkale müze kart geçerli mi
Pamukkale Travertenleri

 

Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale Travertenlerine Müzekart sahiplerinin yılda 2 kez, Müzekart+ sahiplerinin ise sınırsız giriş hakkı var.

PAMUKKALE ZİYARET SAATLERİ

Ören yeri Haftanın her günü açık. Sadece müze kısmı Pazartesi günleri kapalı. Normalde Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale Travertenleri yaz kış 8.00’de açılıp, Nisan -Ekim arası 21.00’de, Kasım – Mart arası 17.00’de kapanıyor.

MÜZE KART NEDİR?

MüzeKart ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350’den fazla müze ve örenyerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Satın aldığınız ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan MüzeKart’ın fiyatı Türk vatandaşları için 60 TL’dir.

MüzeKart ile gezebileceğiniz T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müze ve örenyerlerini görebilmek için tıklayınız.

Türkiye'nin Müzeleri uygulaması ile üyelik oluşturarak, müze ve örenyeri girişinde oluşturacağınız kod ile kartınızı anında kullanmaya başlayabilirsiniz. Üyelik oluşturulmayan durumlarda MüzeKart'ınızın kargo ile size ulaşmasını beklemeniz gerekecektir.

NOT: MüzeKart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı, Beykoz Cam Müzesi, Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler , Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise, Sedir Adası, İstanbul Sinema Müzesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi içersinde bulunan Serçe Limanı Cam Batığı Sergi Salonu bölümünde geçerli değildir. Belirtilen bu yerler için ayrıca bilet almanız gerekmektedir.

Yorumlar