Özel Gülpembe İlköğretim Okulu'nda sorgu odası kurdular

28 Şubat’ın ikna odalarını aratmayan bir uygulamada dün Özel Gülpembe İlköğretim Okulu'nda yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Özel Gülpembe İlköğretim Okulu'nda sorgu odası kurdular

28 Şubat’ın ikna odalarını aratmayan bir uygulamada dün Özel Gülpembe İlköğretim Okulu'nda yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı müfettişler tarafından seçilen öğrencilere, okulda siyasi propaganda yapılıp yapılmadığına ilişkin sorular soran müfettişler hem öğrencilerden hem de velilerden tepki gördü.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde faaliyet gösteren Özel Gülpembe İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencileri müfettişler tarafından sorguya çekildi. Fotoğraf çekilmesine izin vermeyen müfettişler kendilerine sorulan soruları cevaplamaktan kaçındı. Öğrenciler ve veliler tarafından tepkiyle karşılanan sorguda, öğrencilere, "Okulda velilere siyasi propaganda yapılıyor mu?, okulda öğrencilere siyasi propaganda yapılıyor mu?, devlet büyüklerine karşı olumsuz konuşturuluyor mu?" gibi sorular soruldu.

Okul Müdürü Şahin Şahin, "İslahiye de 1999 yılından bu yana faaliyet gösteren bir özel okul olarak kendilerine itimat eden velilere de öğrencilere de ders ve sosyal faaliyetler dışında hiçbir şekilde farklı program yapılmadı. Bizim ve öğretmenlerimizin aldığı aile terbiyesi de kurumsal kimliğimizin bize yüklemiş olduğu misyon itibariyle de asla ve asla böyle bir siyasi propaganda olmaz." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı müfettişler ise kendilerine Valilik tarafından verilen görevi yerine getirdiklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar