Otokoç kimindir, sahibi kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin araç kiralama hizmeti aldığı Otokoç kimindir, sahibi kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Otokoç kimindir, sahibi kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin araç kiralama ihalesini adrese teslim bir şekilde verdiği Otokoç kimindir, sahibi kimdir?

Otokoç ismindeki "Koç" ifadesinden de anlaşıldığı üzere Koç Holding'in kuruluşlarından biridir.

Otokoç'un kendini tanıttığı tanıtım yazısında firmayla ilgili şu ifadelere yer veriliyor: 

Koç Topluluğu’nun kurucusu merhum Vehbi Koç tarafından, 1928 yılında Ankara’da “Ford Motor Company” acenteliğinin alınmasıyla, Koç Holding’in ilk otomotiv sektörü yatırımı olan Otokoç Otomotiv’in temelleri atılmıştır.

Otomotivle ilgili tüm çözümleri tek çatı altında müşterileriyle buluşturan, Türkiye’nin lider otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv; otomotiv perakendeciliğinde Otokoç, Birmot, OtokoçParça, Otokoç İkinci El, araç kiralamada Avis, Avis Filo, Budget ve Zipcar, sigorta hizmetlerinde Otokoç Sigorta markalarıyla faaliyet göstermektedir.

Otokoç Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Irak, Macaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs, Ukrayna ve Yunanistan olmak üzere toplam 9 ülkede 278 noktada hizmet vermektedir.

Otokoç markasıyla Ford, Ford Trucks ve Volvo; Birmot markasıyla Fiat, Alfa Romeo, Jeep ve Maserati markalarının satış ve satış sonrası, Lancia markasının satış sonrası faaliyetlerini sürdürmektedir.

Türkiye’de 19 şubesi bulunuyor. 

Yorumlar