YPG'den Afrin'de sinsi plan, kıyafetleri değiştirme emri verdi

Türkiye'nin operasyon düzenlediği Afrin'den gelen son dakika haberlere göre, örgüt, üyelerine tek tip kıyafetleri çıkararak sivil kıyafetler giymelerini emretti. Örgütün bu yolla muhtemel kayıpları "sivil kayıplar" olarak dünya kamuoyuna pazarlamayı planladığı belirtiliyor. Örgütün bir diğer amacının ise, Türkiye ve ÖSO'ya karşı savaşanların terörist değil 'sivil halk' olduğu izlenimi vermek olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
YPG'den Afrin'de sinsi plan, kıyafetleri değiştirme emri verdi

Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'ın DEAŞ'tan temizlenmesi sırasında sivil halkın zarar görmemesi için büyük bir hassasiyet gösteren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin  Afrin operasyonun da bölgede yaşayan sivilleri zarar görmemesi için  büyük bir çaba sarfettiği öğrenildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre;  terör örgütü yöneticilerinin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan  atışlarla verilen zayiatı sivil halkmış gibi gösterme gayreti içinde olduğu belirtildi.

PKK/PYD-YPG terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınak ve sığınakların vurulmasının ardından Afrin'deki örgütün üst düzey yöneticilerinin mevzilerdeki teröristlere  sivil halkmış gibi görünmeleri için kıyafet değiştirmeleri konusunda talimat verdikleri ortaya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 19-20 Ocak 2018 tarihlerinde PKK/PYD-YPG terör örgütü tarafından Afrin bölgesinden açılan taciz ateşlerine meşru müdafaa kapsamında mukabelede bulunuldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki PKK/PYD-YPG terör örgütüne ait barınak ve sığınakları vurmasının ardından örgütün Afrin'deki üst düzey yöneticilerinin mevzilerdeki teröristlere sivil halkmış gibi görünmeleri için kıyafet değiştirmeleri konusunda talimat verdikleri tespit edildi.

Yorumlar