Irak'ta son durum: Sadece bir günde 13 gösterici öldü

Irak'ta ekim ayından bu yana devam eden protesto gösterilerin sadece bugünkü etabında 13 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan Irak Yüksek Mahkemesi, protestocuların terörist olarak yargılanamayacağı yönünde karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta son durum: Sadece bir günde 13 gösterici öldü

Irak'taki protesto gösterileri şiddetlenerek yayılmaya devam ediyor. Ülke genelindeki gösterilerde şu ana kadar yüzlerce kişi hayatını kaybetti. 

Irak'tan gelen son haberler şiddetin gideret arttığını gösteriyor. Gelen son haberlere göre halen devam eden protestolarda bir gün içinde yedisi Basra'da olmak üzere toplam 13 kişi hayatını kaybetti.

Irak güvenlik güçleri protestoculara gerçek mermi ve biber gazı ile müdahale ediyor.

YÜKSEK MAHKEMEDEN ÖNEMLİ KARAR

Öte yandan Irak Yüksek Mahkemesi, protesto gösterilerine katılanların yargılanmasıyla ilgili önemli bir karar verdi. Mahkeme tarafından verilen kararda, protesto göstericilerinin "terör yasası" ile yargılanamayacağına hükmetti.

Irak'ta bir günde 13 gösterici öldü

IRAK'TAKİ GÖSTERİLER NEDEN BAŞLADI?

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde şu ana kadar 300'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden gösteriler sırasında İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

Hükümetin açıkladığı reform paketleriyle ikna olmayan göstericiler, güvenlik güçlerine şiddet kullanılması talimatı verdiğini belirttikleri Başbakan Adil Abdulmehdi ile yolsuzlukla suçladıkları hükümetin istifasını istiyor.

 Gösteriler sırasında onlarca kişinin tutuklandığı belirtilmişti.

Irak'ta bir günde 13 gösterici öldü

Yorumlar