Orman Genel Müdürlüğünden "Fatih Ormanı" açıklaması:

- "Habere konu kumar oynandığı belirtilen alan, orman sınırları dışında olup, 2B sahasında kalmaktadır. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarında tarla vasfıyla gözükmekte olup, Genel Müdürlüğümüz görev ve sorumluluk alanına girmemektedir"

Google Haberlere Abone ol
Orman Genel Müdürlüğünden "Fatih Ormanı" açıklaması:

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğünce bazı yazılı ve görsel medyada yer alan "Fatih Ormanlarında Kumar" başlıklı habere ilişkin, bahsi geçen alanın orman sınırları dışında kaldığı bildirildi.

Orman Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı yazılı ve görsel medyada Fatih ormanlarında kumar oynandığına ilişkin haberlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, Anayasa'nın 169.maddesinde "Bütün ormanların gözetimi devlete aittir. Devlet ormanlarının mülkiyeti devrolunamaz. Devlet ormanları, kanuna göre, devletçe yönetilir ve işletilir. Bu ormanlar zaman aşımı ile mülk edinilemez ve kamu yararı dışında irtifak hakkına konu olamaz." hükmü uyarınca ormanların korunması görevinin, yasalarla Orman Genel Müdürlüğüne verildiği hatırlatıldı.

Orman Genel Müdürlüğü teşkilatının devletin mevcut imkanlarını en verimli biçimde kullanıp, ormanların korunması konusunda tüm yurda yayılmış ciddi, donanımlı ve deneyimli bir organizasyon oluşturduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Habere konu kumar oynandığı belirtilen alan, orman sınırları dışında olup, 2B sahasında kalmaktadır. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarında tarla vasfıyla gözükmekte olup, Genel Müdürlüğümüz görev ve sorumluluk alanına girmemektedir."


Yorumlar