"Ömer Halisdemir Özel Ödülü", Mehmetçik Vakfı'na bağışlandı

- Şair Dursun Ali Erzincanlı'nın şehit Ömer Halisdemir için kaleme aldığı aynı adlı şiirinden yola çıkılarak çekilen "30 Kuş" adlı filmin yapımcıları, 2. Çekmeköy Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda aldıkları ödülü Mehmetçik Vakfı'na bağışladı

Google Haberlere Abone ol
"Ömer Halisdemir Özel Ödülü", Mehmetçik Vakfı'na bağışlandı

İSTANBUL (AA) - Şehit Ömer Halisdemir için kaleme alınan şiirden yola çıkılarak çekilen "30 Kuş" filminin yapımcıları, 2. Çekmeköy Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda kazandıkları ödülü Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

"İhanet ve Direniş" temalı yarışmada "Ömer Halisdemir Özel Ödülü"ne layık görülen film, Dursun Ali Erzincanlı'nın Ömer Halisdemir için kaleme aldığı şiirden yola çıkılarak çekildi. Filmin yapımcıları, aldıkları ödülü Mehmehçik Vakfı'na bağışlama kararı aldı.

Erzincanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ömer Halisdemir'in kahramanlığıyla milleti temsil ettiğini söyledi.

Halisdemir'in, ordunun milletle birlikte olduğunun göstergesi olduğuna işaret eden Erzincanlı, "Ömer Halisdemir'in şehadet hikayesi, ordunun milletin evlatlarından olduğunu anlatıyor aslında. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne halel getirecek hainlerin karşısında büyük bir fedakarlık yaptı. Bu yüzden de 12 bin liralık ödülü Mehmetçik Vakfı'na uygun gördük." dedi.

Dursun Ali Erzincanlı, kararı ödül törenine katılmadan önce aldıklarını belirterek, "Ne ödül alırsak alalım bağışlayacaktık. Bunun miktarı çok önemli değil. Sadece ben değil, bütün ekibin ortak görüşüydü." diye konuştu.

Yapımcı Nazif Tunç da bütün ekibin gönüllü olarak çalıştığı "30 Kuş"un Mehmetçiğe ve şehitlere ithafen çekildiğini dile getirdi.

Filmin, kahramanlar için bir dua niteliğinde olduğu için ödülü Mehmetçik Vakfı'na bağışladıklarını aktaran Tunç, şunları kaydetti:

"Tatlı canından dinin, vatanın, devletin ve bayrağın için geçmişsin. Taze gençliğine, dünyaya arkanı dönmüşsün. Böyle yüce fedakarlığın, yiğitliğin dünyada bir karşılığı olabilir mi? Şehitlik bunun için en yüksek makamlardan. Bu serdengeçtilere, yiğitlere, şehitlere layık olmak yükseldikleri yere toz kondurmamak, sonsuza kadar unutmamak, atanı ve şehidini incitmemekle olur. Kutlu şehitlerden sonra yaşamış olmayı ancak böyle hak ederiz." ifadelerini kullandı."

Yorumlar