Okullarda korsan eylem, zorla and okutuyorlar

Hükümet tarafından ilkel bulunduğu için kaldırılan "öğrenci andı" bir sendikaya mensup öğretmenler tarafından okullarda zorla okutulmaya çalışılıyor. Andı zorla okutmaya çalışan öğretmenler hakkında işlem yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Okullarda korsan eylem, zorla and okutuyorlar

Okullarda 'Öğrenci Andı' okutulmasının yasaklanmasına karşı öğretmenler bugün Türkiye genelinde korsan eylem başlattı. Eğitim İş Sendikası'na üye bazı öğretmenler tarafından okullarda öğrencilere zorla öğrenci andı okutuluyor. 

Uygulamanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafnıdan engellenmesi beklenirken, çocuklarına zorla "and" içirilen veliler ise duruma tepkili. 

Bir tür "diktatörlük ve üçüncü dünya ülkelerine özgü" uygulama olan öğrenci andının öğrencilere zorla okutulması kabul edilemez. 

Milli Eğitim Bakanlığının derhal harekete geçerek ilgililer hakkında soruşturma açması bekleniyor.

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Sendikamız Merkez Yönetim Kurulu'nun aldığı karar gereği 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı boyunca her gün derse başlama öncesinde öğrencilerimizle andımızı okuyacağız.” diyerek skandal eylem kararını açıklamıştı.

 

 

 

Yorumlar

YILDIZ YAGMURU Ülkede artık adım atacak bir pozisyonumuz kalmayacak gibi.Kim nasıl bir ticaret düşünüyor .. İnsanlar nasıl para kazanacak .. Dolar ve euro başTa ülke olarak eriyoruz.Gidişat öyle gösteriyor Türkiye dış borcunu ödeyemeMEZ hale geliyor.
Irkçı and Acaba kaç ülkede, "Varlığım bu ülkede yaşayan bir ırkın varlığına armağan olsun" şeklinde bir and içiliyor.
YILDIZ YAGMURU Singapur Singapur’da ilkokul ve ortaokul düzeyindeki tüm okullarda, ulusal andı okunmaktadır. “Biz, Singapur vatandaşları, ırkımız, dilimiz ya da dinimiz ne olursa olsun, bir olmuş insanlar olarak adalete ve eşitliğe dayanan demokratik bir toplum yaratmak için ve aynı zamanda ulusumuzun mutluluğu, refahı ve ilerlemesi için ant içeriz.”
YILDIZ YAĞMURU Filipinler Filipinler’de her sabah ülke bayrağına “bağlılık yemini” edilmektedir. “Ben bir Filipinliyim. Filipinlerin bayrağına ve onun temsil ettiği ülkeye bağlılık andı içiyorum. Gurur, adalet ve özgürlüğün olduğu bir ulus için. Tanrı için. İnsanlar için. Doğa ve ülke için.” Hindistan Hindistan da her sabah and okunmaktadır. “Hindistan benim ülkemdir. Tüm Hintliler benim kardeşlerimdir. Ülkemi severim ve onun zengin mirasından gurur duyarım. Her zaman buna değer olmaya çalışacağım. Ebeveynlerime, öğretmenlerime ve tüm yaşlılara saygı duyup herkese hürmet edeceğim. Ülkeme ve insanlarıma bağlılık yemini ediyorum. Onların mutluluğu ve refahı benim mutluluğumdur.”
YILDIZ YAĞMURU Meksika Meksika’da, anaokulundan ortaokula kadar tüm okullarda ve bazı liselerde haftada bir defa olmak üzere yapılan törende okunmaktadır.”Meksika’nın bayrağı, kahramanlarımızın mirası, atalarımızın ve kardeşlerimizin birliğinin simgesi. Hayatlarımızı adadığımız anavatanımızı insancıl ve cömert bir bağımsız ülke yapan özgürlük ve adalet değerlerine sadık kalmak için ant içiyoruz.”