Öğrenci Andı için kim ne düşünüyor?

İlkel bir uygulama olarak görüldüğü için 2012 yılında kaldırılan öğrenci andı siyasette tartışmalara neden oldu. CHP, öğrenci andı ile ilgili Danıştay tarafından verilen karar üzerinden Cumhur İttifakı'nın bozulması gerektiğini düşünüyor. Diğer liderler ise farklı görüşteler.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenci Andı için kim ne düşünüyor?

Modern bir ülkeye yakışmayan sloganik ifadeler içerdiği gerekçesiyle kaldırılan "öğrenci andı" siyasette başka tartışmalara neden oldu. Daha önce "öğrenci andı" konusunda sessiz kalmayı tercih eden CHP, bu kez Cumhur İttifakı'nın bozulması için bir koz olarak kullanmaya çalışıyor.

CHP lideri, öğrenci andı konusunda Bahçeli'nin Erdoğan'a karşı harekete geçmesi gerektiğini düşünüyor. Bahçeli ise öğrenci andı kararının yanlış olduğunu belirterek yanlıştan dönülmesini istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise bu konudaki görüşü biliniyor.

Erdoğan, her sabah çocuklara dikatörlükle yönetilen ülkeleri anımsatan bir şekilde okutulan öğrenci andına karşı olduğunu söylemiş, Türk milletinin tek bir andının olduğunu onun da İstiklal Marşı olduğunu söylemişti. Öte yandan bu konuda Ahmet Davutoğlu'nun da Erdoğan'a destek verdiği görüldü. 

BAHÇELİ: PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA 

Siyasette tartışılan öğrenci andı ile ilgili Danıştay kararını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “pimi çekilmiş bomba" olarak nitelemiş ve “Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 'Türküm' demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır" ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU: ANDIMIZ'IN HANGİ CÜMLESİNDEN RAHATSIZSIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Bahçeli'ye de seslenmek istiyorum. Sayın Erdoğan, Andımız'ın hangi cümlesinden rahatsızdır? Çıkıp açıklasın. Sayın Bahçeli, Erdoğan'ı değil, Danıştay'ı muhatap alıyorsa muhatap aldığı yer yanlıştır. Sen Erdoğan'ı değil, Danıştay'ı suçluyorsun" demişti. 

Parti kurma çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce ise Kılıçdaroğlu ile benzer bir şekilde, “Sadece Danıştay’ı eleştirmek şark kurnazlığıdır” tepkisini göstermişti. 

KILIÇDAROĞLU: TEKTİPLEŞTİRİCİ SLOGANLAR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Danıştay’ın Andımız kararına ilişkin açıklama yaptı. 

Davutoğlu, “Milletimizin ortak vicdanı ve sözü olarak İstiklal Marşı varken tek parti döneminin tektipleştirici sloganlarına ihtiyaç yoktur” dedi. 

 

 

Yorumlar