"Öcalan'a Özgürlük" eylemine CHP'den destek

DEM Partililer tarafından yurt genelinde başlatılan, "Tecrite Son Öcalan'a özgürlük" eylemlerinin Esenyurt ayağına CHP'den de destek verildi. CHP ilçe başkanı DEM Parti eylemine katıldı, saz çalarak destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
"Öcalan'a Özgürlük" eylemine CHP'den destek

DEM Parti'nin başlattığı, "Öcalan'a Özgürlük" eylemlerinin Esenyurt ayağına CHP'den destek geldi. CHP'nin ilçe başkanı ve yöneticileri eyleme katılarak sazlı sözlü destekte bulundu. 

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde gerçekleşen olayda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenyurt İlçe teşkilatı, terör örgütü PKK'nın siyasi kolu olarak bilinen DEM Parti'nin, örgüt elebaşı Abdullah Öcalan için düzenlediği adalet nöbetine destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret, CHP Esenyurt'un resmi sosyal medya hesabından "Naçizane desteklerimizi sunduk" açıklamasıyla duyuruldu.

TÜRKÜLÜ DESTEK

CHP'li Hüseyin Ergün liderliğindeki heyet, DEM Parti'nin Esenyurt ilçe binasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında, tecritte yakınlarını kaybetmiş Barış Anneleri ile sohbet edildi ve türküler söylenerek destekler sunuldu. CHP'li başkanın bağlama çalarken çekilen fotoğrafları, bu olayın sosyal medyada geniş yankı bulmasına neden oldu.

CHP Öcalan eylemine destek

TARTIŞMA YARATAN EYLEM

Bu ziyaret, özellikle terör örgütü elebaşı için düzenlenen eyleme siyasi bir partinin açık destek vermesi nedeniyle tartışma yarattı. Abdullah Öcalan'ın posterleri önünde slogan atılan ve nöbet tutulan DEM Parti binasındaki bu eylem, siyasi ve sosyal medya çevrelerinde geniş yankı buldu.

CHP Öcalan eylemine destek

"TECRİT BİR İNSANLIK SUÇUDUR"

CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nın ziyaretine ilişkin yapılan sosyal medya paylaşımında, tecritin bir insanlık suçu olduğu vurgulanarak, "Tecrit bir insanlık suçu olup, bu suça iştirak eden her kimse halkın lanetini alacaktır. Yaşasın adalet, yaşasın halkların kardeşliği" ifadelerine yer verildi.

 

Yorumlar