Nevzine tatlısı nasıl yapılır - Tarifi

Nevzine tatlısı, muhteşem lezzeti ile yiyenleri mest ediyor. Kayseri yöresinin en meşhur tatlılarından olan Nevzine Tatlısı Tarifi kadınların en çok aradığı tarifler arasında baş sırayı koruyor. Nezine tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, ne kadar sürede pişer gibi soruların detayları

Google Haberlere Abone ol
Nevzine tatlısı nasıl yapılır - Tarifi

Nevzine tatlısı, içinde bulundurduğu muhteşem ikili pekmez ve tahin tadı ile Kayseri yöresinin harika lezzetlerinden biridir. Nevzine tatlısı evde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz şerbetli bir tatlı türüdür. Özellikle balık sofralarının ardından çayın yanında keyifle tüketebilirsiniz. 

Tahin, pekmez ve ceviz bu üçlünün lezzeti Nevzine Tatlısına o muhteşem tadını veren ana unsurlardan. Vucuda dinçlik ve performans kazandıran bu enerji deposuna çocuklarınız bayılacak. 

Nevzine tatlısı nasıl yapılır, tarifi, pişme süresi ve malzemeleri

Nevzine Tatlısı Malzemeleri

200 -250 gram kadar has tereyağı

4 ya da 5 su bardağı kadar un

1 çay bardağı tahin

1 çay bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı ceviz içi

Nevzine Tatlısı Şerbeti için Malzemeler

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı pekmez

Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi

Tereyağını bir tavaya alıp eritelim daha sonra tereyağı bir kaba alın içine sırasıyla 4-5 bardak kadar unu, 1 su bardağı tahini, 1 su bardağı yoğurdu ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeleri kulak memesi kıvamında olacak şekilde hamur haline getirin. Özleşene kadar iyice yoğurun.

Son olarak içine 1 su bardağı irice çekilmiş cevizi ekleyin, az bir miktar daha yoğurt ilave edin. Bu arada fırını ısıtmayı unutmayalım. Tatlımızın hamurunu yaklaşık 3 parmak kalınlığında olacak şekilde fırın tepsisine yayın. Önceden 180 derece ayarla ısıttığımız fırına verin altı kızarana kadar güzelce pişirin. Tatlı fırındayken şerbetimizi hazırlayalım. Malzeme listesinde verilen miktarda su ve şekeri kaynatalım kaynadıktan sonra içine pekmezi ilave edelim ve bir taşım daha kaynamaya bırakalım. Tatlımızın ilk sıcağı çıkıp hafifi ılındıktan sonra sıcak şerbeti verelim. Afiyet olsun.

Nevzine Tatlısı Servis Önerisi

Nevzine tatlısını, üzerine tahin ve pekze ilave ederek servis yapabilirsiniz. Dilerseniz kaymak ya da sade dondurma ile de servis yapabilirsiniz. Kaymak ve dondurma nevzine tatlısına çok yakışır.

Yorumlar