Netflix Üyelik İptal işlemi nasıl yapılır?

Netflix üyelik ücretleri arttıktan sonra aboneler üyeliklerini iptal etme yarışına girdi. Birçok izleyicisi zamlar nedeniyle Netflix üyeliğini iptal kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Netflix Üyelik İptal işlemi nasıl yapılır?

Netflix üyelik iptal işlemleri bu aralar kullanıcılar tarafından merakla aranıyor. Nedeni ise Netflix'in bir kez daha ücretleri artırmasından kaynaklanıyor.

NETFLIX ÜYELİK İPTAL İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Netflix üyelik iptal işlemi son derece basit ve kısadır. Yapılan son zamlarla birlikte en düşük paketi 64 lira en yüksek paketi ise 200 TL olan Netflix'ten kaçmak isteyenler ister istemez abonelik işlemlerini nereden ve nasıl yapıldığı konusu hatırlama zamanı geldiğini düşünüyor. Birçoğumuz gibi bazı aboneler üyelik işlemlerinin nereden yapıldığını unutmuşa benziyor. 

Abonelik işlemleri konusunda Netflix birçok platformdan daha cümert davranıyor diyebiliriz. Çünkü birçok platformu, üyelik yapmak için peşinizden koşarken sıra iptal işlemine geldiğinde bir anda ortadan kayboluyor. Abonelik iptal işlemi için muhatap bulamıyorsunuz. Buna Türkiye'de faaliyet gösteren birçok büyük marka yerli şirket de dahil edilebilir. Hatta bazı şirketler abonelik iptali yapılamaması için iptal esnasında cihaz ücreti, bilmem ne ücreti gibi çeşitli bahanelerle sizi vazgeçirebiliyor.

Bunun için öncelikle şifreniz ve kullanıcı adınızla sisteme giriş yapıyorsunuz.

Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, üyelik iptali bazı cihazlardan yapılamıyor. Örneğin harici Stick veya Smart TV'lerden üyelik iptali biraz zor olabilir.

Netflix üyelik iptalinin en kolay yolu bilgisayar üzerinden web sayfasından yapmaktır.

Bunun için web sayfasına giriş yaptıktan sonra sağ üst küşedeki profil resmine tıklamamız gerekiyor.

Buradan açılan menüde altta "hesap" başlığını seçmemiz gerekiyor.

Sonrasında ise karşımıza gelen ekranda sol üst köşede bulunan "Üyelik ve Ödemeler" başlığının hemen altında yer alan, "Üyeliği İptal Et" butonuna basıyoruz.

Bu butona bastıktan sonra karşınıza sizi caydırmak için yeni bir ekran geliyor. Buradaki ekranda, üyeliğnizi iptal durumunda, platformu daha ne kadar süre ücretsiz izleyebileceğiniz hakkında size bilgi veriliyor.

Sonrasında altta "İptal İşlemini Tamamla" butonu göreceksiniz.

Hemen altında ise, "10 içinde geri dönmeniz halinde bütün ayarlarınızın saklı tutulacağı" şeklinde bir mesaj yer alacak.

NETFLIX'TE ŞU ANDA 3 FARKLI ÜYELİK PLANI BULUNUYOR

Bunlar, "Temel, Standart ve Özel" olmak üzere üçe ayrılıyor.

Bu planlar arasındaki aşamalı farklar ise görüntü kalitesi ve indirme kapasitesiyle alakalıdır. Bütün planlarda aynı içerikleri izlemek mümkündür. En yüksek planda 4K görüntü seçeneği varken, orta planda Full HD, temelde ise HD kalidesinde görüntü izlenebilir. Türkiye'de ortalama bir izleyici için temel paket bütün işi görebiliyor.

Paketlerin fiyatları ise sırasıyla 64, 150 ve 200 TL'dir.

Yorumlar