Netanyahu Çad Devlet Başkanı ile görüştü

Netanyahu, "büyükelçilik" açılışı için ülkesine gelen Çad Devlet Başkanı ile görüştü. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haitat, Çad'ın, büyükelçiliği yarın Tel Aviv'de açacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Netanyahu Çad Devlet Başkanı ile görüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Çad Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno ile Çad'ın Tel Aviv Büyükelçiliği açılışı öncesinde bir görüşme gerçekleştirdi.

İsrail hükümeti basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu, ülkesini ziyaret eden Çad Devlet Başkanı Itno ile bir araya geldi.

Açıklamada, Çad'ın yarın İsrail'deki büyükelçiliğini açacağı kaydedildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haitat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çad'ın İsrail'deki büyükelçiliğinin Tel Aviv'de açılacağını belirtti.

Netanyahu'nun başbakan olduğu 2019'da, İsrail ile Çad diplomatik ilişkilerin tesisi için başkent N'Djamena'da anlaşma imzalamıştı.

İsrail, 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs'ü de içine katarak 1980'de tek taraflı Kudüs'ü "başkenti" olarak ilan etmişti. Ancak, dünya genelinde birçok ülke Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmiyor ve büyükelçilikler Tel Aviv'de bulunuyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımıştı.

Washington yönetimi, 2018'de Tel Aviv'deki büyükelçiliğini geçici olarak Batı Kudüs'teki başkonsolosluğa ait binalara taşımıştı. ABD'nin ardından, Guatemala, Honduras ve Kosova, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımıştı.

Yorumlar