"Necip Fazıl Ödülleri" 10 Aralık'ta sahiplerini bulacak

- Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen ödül töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
"Necip Fazıl Ödülleri" 10 Aralık'ta sahiplerini bulacak

İSTANBUL (AA) - Sultan-uş Şuara (Şairler Sultanı) Necip Fazıl Kısakürek'in manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla Star gazetesi tarafından verilen "Star Gazetesi 2016 Necip Fazıl Ödülleri", Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen törenle takdim edilecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen ödül töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek geceye, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra edebiyat, medya, iş, akademi, kültür ve sanat dünyasından da birçok isim katılacak.

"Şiir Ödülü"nün, şair Ebubekir Eroğlu, "Fikir ve Araştırma Ödülü"nün Yaşar Çağbayır, "Hikaye ve Roman Ödülü"nün yazar Cihan Aktaş'a verileceği tören, 10 Aralık günü saat 19.00'da gerçekleştirilecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek törende, bu yıl ilk defa verilecek "Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü" Emel Özkan ve Mustafa Çiftçi'ye, "Necip Fazıl Saygı Ödülü" ise hikaye ve denemeleriyle tanınan yazar Mustafa Kutlu'ya takdim edilecek.



Yorumlar