Murta Kurum'dan ulaşım ve dönüşüm vaatleri

AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum, kentin en büyük sorunu olan dönüşüm ve ulaşım konularındaki vaatlerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Murta Kurum'dan ulaşım ve dönüşüm vaatleri

AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, İstanbul'un mevcut sorunları, dönüşüm planları ve gençler için vadettiği projeler hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, gazeteci Nedim Şener ve İletişim Uzmanı Ali Saydam'ın sorularını yanıtladı.

DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÜZERİNE PLANLAR

TVNET'te Serhat İbrahimoğlu'nun sunduğu 'Net Bakış Özel' programına konuk olan Kurum, 6 Şubat'ta yaşanan acı olaylara değinerek, arama-kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra, 180 bin konutun inşasına başlandığını ve depremzedelere evlerinin teslim edilmeye başlandığını belirtti. Ayrıca, İstanbul'da beş yıl içinde 650 bin konutun dönüştürüleceğini açıkladı.

İSTANBUL'UN GELECEĞİ İÇİN PROJELER

Murat Kurum, İstanbul'un depreme karşı dirençli hale getirilmesi gerektiğinin altını çizdi ve bu yönde Naci Görür gibi isimlerle çalışacaklarını duyurdu. Ayrıca, kentsel dönüşüm projeleri, 100 bin kiralık konut yapımı ve afet yönetim planları gibi konulara değindi.

İSTANBUL İÇİN BÜTÜNLEŞİK ÇÖZÜMLER

Kurum, İstanbul'un sorunlarının çözümü için merkezi ve yerel yönetimlerin uyum içinde çalışmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, trafik ve ulaşım sorunlarına yönelik projelerden ve İstanbul'da 2040'a kadar sıfır emisyon hedefinden bahsetti.

MEVCUT İBB YÖNETİMİNE ELEŞTİRİLER

İBB'nin mevcut yönetimi ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştiriler de gündeme geldi. Kurum, verilen sözlerin tutulmadığını ve İstanbul'un sorunlarına yönelik somut adımların atılmadığını ifade etti.

TOPLUMSAL BİRLİK VURGUSU

Murat Kurum, toplumsal birlik ve beraberlik içinde, İstanbul'un geleceğini şekillendirecek projelere odaklanmanın önemini vurguladı. Ayrıca, İstanbulluların desteği ve katılımıyla bu projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Yorumlar