Murat Kurum İstanbul anketini açıkladı

AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum, İstanbul'da yaptıkları ankette bir buçuk puan öne geçtiklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Murat Kurum İstanbul anketini açıkladı

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Medya Buluşması'nda gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile bir araya gelen Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'a dair vizyonunu ve projelerini paylaştı.

Kurum, insanı özne olarak merkeze alan bir yönetim anlayışıyla hizmet edeceklerini belirterek, İstanbul'un kaynaklarını algı yönetimi yerine gerçek belediyecilik hizmetleri için kullanacaklarını vurguladı. Ayrıca, İstanbul'u Türkiye Yüzyılı'nın lider şehri yapma hedefiyle, mazeret belediyeciliğinden kaçınacaklarını ifade etti.

Murat Kurum, adaylığının açıklanmasının ardından yapılan ilk anketlerde Ekrem İmamoğlu'nun 2 puan gerisinde olduğunu; ancak, son anketlerde 1.4 puan önde gözüktüğünü dile getirdi. Bu sonuçların, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin yaptığı anketlerde de teyit edildiğini belirtti.

İSTANBUL İÇİN ÖNEMLİ PROJELER

Kurum, İstanbul'a yönelik 10 temel başlıkta toplanan projeleri anlattı. Bu projeler arasında, taksi plakası sayısını artırma ve Tüyap-Söğütlüçeşme metrosunu ihale etme vaatleri de yer aldı. Ayrıca, deprem riskinin ortadan kaldırılması ve ulaşım sorunlarının çözülmesi gibi konulara öncelik vereceğini vurguladı.

SİYASİ RAKİPLER VE KANAL İSTANBUL

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti'nin İstanbul adayı olacağı iddialarına da değinen Kurum, siyasetin şeffaf ve demokratik yürümesi gerektiğini belirtti. Kanal İstanbul projesine ilişkin olarak ise, İstanbul'un gündeminde olmayan konuların kendi gündemlerinde de yer almadığını ifade etti.

Murat Kurum, medya temsilcileriyle yaptığı buluşmada, İstanbul'a hizmet etme konusunda kararlı olduğunu ve şehrin ihtiyaçları doğrultusunda hareket edeceğini belirtti. İstanbul'un geleceğine yönelik umut ve heyecan verici projeler sunan Kurum, 31 Mart'ta gerçekleşecek seçimlerde güzel bir zaferi İstanbullularla kutlamayı hedefliyor.

Yorumlar