Candan Balkanlı

Candan Balkanlı

Müjdat ile Metin

Demokrasi nedir ?  Siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın ya da düzenli aralıklarla halkın özgürce seçtiği temsilcilerin elinde bulunduğu, toplumsal ve ekonomik durumu...

Demokrasi nedir ? 

Siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın ya da düzenli aralıklarla halkın özgürce seçtiği temsilcilerin elinde bulunduğu, toplumsal ve ekonomik durumu ne olursa olsun tüm yurttaşların eşit sayıldığı yönetim biçimidir.

Demokrat nedir?

Demokrasi yandaşı demektir.

Peki Müjdat Gezen ve Metin Akpınar demokrat mıdır?

Metin Akpınar'ın konuşma metnini biraz açalım;

-'Toplumun büyük bir kısmı gergedan virüsü gibi ve bu gergedan virüsü yayılılıyor.'

Seçme hakkını kullanıp hür iradesi ile AK Parti'ye oy veren insanları, gergedan virüsüne benzetiyor.

-"Kökten dincilik gergedanları ve onların bazı kollarıyla müthiş bir gergedan nesli büyüdü." 

AK Parti ve AK Parti'ye oy verenlerin kökten dincilik yaptığını savunuyorsun. Peki, bu insanlar "şeriat, şeriat" diye ortalıklarda mı dolaşıyorlar? Kendi düşüncesine aykırı bir düşüncede olanların kafasını mı uçuruyorlar ya da uçurmak istiyorlar da biz görmüyoruz? 

-"Kargaşayı da, bölünmeyi de maalesef bunlar yapıyor."

'Kadınları ve erkeklerin şalvarsız olanlarını mecliste görmek istemiyoruz.' diye milleti galeyana getirip, sokaklara çıkmaları ve yakıp yıkmaları için çalışma mı yürütüyorlar da bölünmeyi bunlar yapıyor diye hedef gösteriyorsun? Hayır, varsa öyle bir durum, ilk ben dökülürüm sokaklara kadınların haklarını savunmak adına.

-"Bunları saf dışı etmeliyiz, başka çaresi yok."

Ne büyük bir ironi. Kimi? AK Parti'ye oy veren ve ülkenin çoğunluğunu oluşturan insanları. Peki sen demokrasiyi savunmuyor muydun? Hani kargaşayı ve bölünmeyi yüzde 52'lik kısım yapıyordu? Sandıkla başa geleni, kargaşa ile indirmek mi demokrasi?

-"Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum."

Hangi kutuplaşma, hangi kargaşa? Senin zeminini hazırlamaya çalıştığın kargaşa mı? Monarşi ile yönetilen bir ülkenin vatandaşı olsa gerek. Nerelisin sen arkadaş?

-"Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi, belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşanabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz."

Bu sözlerin hepsi dikkatle seçilmiş. Çaktırmadan polarizasyona davettir. Ve işi biraz yokuşa sürüp yüzde 52'lik kısmın tercihini yok sayıp onların seçtiği liderlerin ölümünün hazinle bitmesini dilemek hatta karşısındakilerden bunu istemektir.

-"Kim Rusya'ya döndüyse, iktidardan gitti onu da söyleyeyim. Adnan Menderes de randevu almıştı ihtilal oldu. Süleyman Demirel aynı şekilde Kuzey'e döndüğünde ihtilal oldu. Bakalım darısı kimin başına."

Sizin düşünce yapınıza sahip olmayan insanlara karşı çok katısınız. Sizin oy vermediğiniz insanların asılmasını ve zehirlenmesini istiyorsunuz. Ne kadar da demokratik düşüncelere sahip bir demokratsınız. Kanlı ya da kansız sizin istediğiniz olsun diye çırpınıyorsunuz.

Müjdat Gezen

"AK Parti'ye oy verenlerin hepsi aptaldır.'"diyen cahil bir adamdır.

"Başörtülü bir hakime kendimi yargılatmam." diyen cahil bir adamdır.

"Serengil'in 16'lık asistanı ile dünyam değişti. Ama eşim son derece onurlu bir kadındı. Bu ilişkiyi hazmedemedi. Ayrıldık..." Bunları ballandıra ballandıra kitabında anlatan cahil bir adamdır.

Annesinin bile "Terbiyesiz. Sen sübyancı mısın?" dediği, cahil bir adamdır.

Sürekli küfür eden, cahil bir adamdır.

Bence; küfrü sanat zanneden insanların, sahneye çıkması yasaklanmalı. Bu tür insanlar, hem Atatürk'ün adını lekeliyor, hem de demokrat olduğunu öne sürüp, insanların özgürlüklerini ellerinden almak için propaganda yapıyor. 

Kahvehanelerde propaganda yapanlar vardı ya hatırladınız mı?

"Gericiye, mahallelerimizden geçit vermeyeceğiz. Başkanlık sevdalılarından hesap sormaya çağırıyoruz. Barışın, laikliğin ülkesini kuracağız."

Hep aynı masal, hep aynı terane...

Ben artık cümle içerisinde ki tezatlıklarınızı ve samimiyetsizliğinizi yazmaktan yoruldum. 

Sizse olduğunuzu söylediğinizin aksine hareket etmekten, aynı düşüncelere sahip olmayan insanların gerici olduğunu savunmaktan, bir adım ileri gidemediniz. Öfke ve nefret o kadar gözünüzü bürümüş ki siz kendinizi aydın sanarken, ne kadar cahil kaldığınızı göremez olmuşsunuz. 

Boşa kürek çekmeyin

Biz kötü insalara prim vermeyeceğiz. Bölünmeyeceğiz. Biz birlik ve beraberlik ile kardeşçe bu yolda yürüyeceğiz. 

Biz kim miyiz? Biz bu ülkenin vatandaşıyız. Sağ sol demeyeniz. Bu ülkenin yüzde 95'lik kısmını oluşturanlarız. Biz insanı seven, saygı duyan ve barış yanlısı insanlarız. 

Peki yüzde 5'lik kısmı oluşturanlar mı kim? 

İnsanların kötülüğünü isteyen. Bölme faliyetleri güden, asan, kesen, öldüren, çalan, çırpan, tecavüz edenler.

"BİR ULUS, SIMSIKI BİRBİRİNE BAĞLI OLMAYI BİLDİKÇE YERYÜZÜNDE ONU DAĞITABİLECEK BİR GÜÇ DÜŞÜNÜLEMEZ."

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Diğer Yazıları

Yorumlar