Müjdat Gezen öldü mü?

Müjdat Gezen öldü mü sorusu son günlerde sosyal medyada, "Müzdat Gezen'den kötü haber, acı haber" şeklinde atılan başlıklardan kaynaklanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Müjdat Gezen öldü mü?

Müjdat Gezen öldü mü, yaşıyor mu sorusu bu aralar merakla soruluyor. Çünkü bazı internet sitelerinde, "Müjdat Gezen'den acı haber veya üzücü  haber" şeklinde atılan başlıklar vatandaşı ister istemez bu soruyu sordurmaya yöneltiyor. Peki, işin aslı nedir Müjdat Gezer öldü mü yaşıyor mu ölen kim?

MÜJDAT GEZEN ÖLDÜ MÜ?

Hayır, Müjdat Gezen ölmedi. Bazı sitelerde atılan, "Müjdan Gezen'den acı haber" şeklindeki başlıkların nedeni ise onun yakın zamanda iki acı kaybının olmasından kaynaklanıyor. 

Gezen en son ablasını kaybetti. Ablasının cenaze törenine İlker Başbuğ ve Uğur Dündar gibi isimler de katıldı. 

89 yaşında hayatını kaybeden Müjdat Gezen'in ablası Birsen Demirkuş Üsküdar, dün Şakirin Cami'inde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Gezen, "Öğlen namazına Halit ağabeyimi gömdük, ikindi namazına ablamı... Aynı gün iki kayıp ağır geldi" diyerek, üzüntüsünü ifade etti. 

Oyuncu Müjdat Gezen'in ablası Birsen Demirkuş, 89 yaşında hayatını kaybetmişti. Birsen Demirkuş için dün Üsküdar Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Müjdat Gezen, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, gazeteci Uğur Dündar'ın yanı sıra Demirkuş'un ailesi ve dostları da katıldı.

Birsen Demirkuş, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Taziyeleri kabul eden Müjdat Gezen, "Öğlen namazına Halit ağabeyimi gömdük, ikindi namazına ablamı... Aynı günde iki kayıp biraz ağır geldi. Elden gelen bir şey yok. Allah geride kalanlara ömür versin. Biz üçümüz de 43'lüyüz, herhalde biraz daha yaşarız. İlker Paşa da, Uğur da, ben de yakınlarımızı yolcu ediyoruz" dedi.

Öğle saatlerinde Halit Kıvanç'ı yolcu ettiğini söyleyen Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Büyük bir değerdi. Şimdi de sevgili kardeşim Müjdat'ın ablası, hepimizin ablası... Onlar hep bu Cumhuriyet'in birinci nesli... Maalesef aramızdan ayrılıyorlar yavaş yavaş. Bayrak bizlere tamamen kalıyor, Cumhuriyetin ikinci nesli olarak. Acımız büyük... Herkese başsağlığı diliyorum" açıklamasında bulundu.

Gazeteci Uğur Dündar da, "Benim mesleğe yanında başladığım çok değerli ağabeyim, hocam, ustam Halit Kıvanç'ın cenazesini kaldırdık. Onun acısını yaşarken Müjdat'ın ablasının vefat ettiği haberini aldık. Birsen Hanım'ın cenazesine geldik. Gerçekten acı dolu bir gün bizler için. Mekanları cennet olsun. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

MÜJDAT GEZEN KAÇ YAŞINDA

Müjdat Gezen ya da doğum adıyla Halit Müjdat Gözen 29 Ekim 1943 tarihinde İstanbul Fatih'te doğdu.

Sahneye ilk kez 1953 yılında Hırka-i Şerif İlköğretim Okulunda ilk piyesinde çıktı.

Aynı yıl Doğan Kardeş çocuk dergisinde şiirleri yayımlandı.

Yine bu yıllarda İstanbul Radyosu Çocuk Kulübü'nde mikrofonla tanıştı.

1956-57 yıllarında çeşitli amatör tiyatro topluluklarında rol aldı ve 1960 yılında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda profesyonel oldu.

Aynı yıl Vefa Lisesini bitirdi.

1961 yılında İstanbul Belediyesi Konservatuvarları Tiyatro Bölümüne girdi.

1962 yılında ilk filmini çevirdi.

Yorumlar