MSÜ sınavından sonra ne olunur MSÜ mezunları ne iş yapar?

Milli Savunma Üniversitesi sınavından sonra ne olunur sorusu bugünlerde öğrenci adayları tarafından sıklıkla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
MSÜ sınavından sonra ne olunur mezun ne iş yapar?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı başvuruları başlar başlamaz bazı öğrencilerin kafasında MSÜ sınavından sonra ne olunur sorusu bugünlerde öğrenci adayları tarafından sıklıkla soruluyor. 

MSÜ SINAVINDAN SONRA NE OLUNUR?

Öncelikle bu sorunun cevabını vermeden MSÜ'nün ne olduğuna bakmamız lazım. Peki, nedir MSÜ ne işe yarıyor, açılımı nedir?

MSÜ yani açılımı Milli Savunma Üniversitesi olan üniversite özetle subay yetiştiren bir üniversitedir. 

MSÜ mezunları ne iş yapar?

Bu üniversite, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılmasına karar verilen askeri harp okullarının yerine açıldı. 31 Temmuz 2016 tarihinde Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan askerî yükseköğretim kurumudur. 12 Şubat 2017 tarihinde Hava Harp Okulunda yapılan törenle üniversitede eğitim ve öğretime başlanmıştır.

MSÜ mezunları ne iş yapar?

Milli Savunma Üniversitesi'nden kara, hava ve deniz kuvvetlerine subay yetiştirilir. Üniversite bünyesinde onlarca bölüm bulunuyor. Bunlar;

Üniversite bünyesinde Ankara’da Kara Harp Okulu, Tuzla’da Deniz Harp Okulu, Yeşilköy’de Hava Harp Okulu, Balıkesir’de Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, Yalova’da Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, İzmir’de Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, Ankara’da Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu, Kara, Hava ve Deniz Harp Enstitüleri, Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Müşterek Harp Enstitüsü, Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü, Alparslan Savunma Birimleri Enstitüsü, Barbaros Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü, Hezarfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü ve Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü yer alıyor.

Özetlersek;

MSÜ sınavından sonra öncelikle askeri öğrenci olunur. Üniversitenin bitirilmesi ve mezun olunması halinde ise "teğmen" olunur.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2024 yılı askeri öğrenci adayı belirleme sınavı başvuruları devam ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan başvuru kılavuzuna göre, adaylar başvurularını çeşitli yollarla yapabilmektedir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ADIMLAR

Adaylar, MSÜ başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri, ÖSYM'nin resmi internet sitesi (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirebilir. 2024 yılı için belirlenen başvuru ücreti 295 Türk Lirası olarak açıklanmıştır.

BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, 2024 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ), 3 Mart 2024 tarihinde uygulanacak. Sınav başvuruları 3 Ocak 2024 tarihinde başlamış olup, 30 Ocak 2024 tarihinde sona erecektir. Adayların başvurularını belirtilen tarih ve saatler arasında tamamlamaları gerekmektedir.

MSÜ mezunları ne iş yapar?

SINAVA HAZIRLIK VE DETAYLAR

Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler, 2024-MSÜ Kılavuzu'nda yer almakta. Adaylar, kılavuza ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişebilirler. Sınav başvurusu yapacak adayların, kılavuzu dikkatlice incelemeleri önem taşımaktadır.

EK BAŞVURULAR VE ŞARTLAR

2024-MSÜ'ye başvuran adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2'nci Seçim Aşamalarına katılabilmesi için, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2024-YKS) başvurularını yapmaları ve ilgili oturumlara katılmaları gerekiyor. Harp Okulları için 2024-YKS’nin Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testlerine (AYT), Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise TYT’ye katılım şartı bulunuyor.

MSÜ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR, KİMLER GİREBİLİR:

 

Yorumlar