Moody's, İsrail'in Kredi Notunu Düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, devam eden askeri çatışmaların etkisiyle İsrail'in kredi notunu "A1"den "A2"ye indirirken, kredi notu görünümünü de negatife çevirdi. Detaylar haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
Moody's, İsrail'in Kredi Notunu Düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İsrail'in kredi notunu bir basamak düşürerek "A2"ye indirdi ve kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi. Alınan karar, İsrail'de devam eden askeri çatışmaların ve bunun ekonomi üzerindeki geniş kapsamlı etkilerinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Moody's'in açıklamasına göre, not indiriminin ana nedeni olarak, İsrail'deki devam eden askeri çatışmalar ve bu durumun ülkenin mali gücü üzerindeki olumsuz etkileri gösteriliyor. Çatışmanın, İsrail'in yürütme ve yasama kurumları ile genel mali durumunu zayıflatma riskini artırdığı vurgulanıyor.

KAMU MALİYESİNDE KÖTÜLEŞME

Açıklamada ayrıca, İsrail'in kamu maliyesinde kötüleşme olduğu ve kamu borç oranının önceden öngörülen düşüş trendinin tersine döndüğü belirtiliyor. Moody's, çatışma öncesinde beklenenden daha yüksek bir borç yükü beklentisi içinde olduğunu ifade ediyor.

ÖNCEKİ İNCELEME VE SONUÇLAR

Moody's, 19 Ekim 2023 tarihinde İsrail'in "A1" olan kredi notunu olası bir düşüş için incelemeye almıştı. Yapılan incelemenin sonucunda yapılan değerlendirmeyle, İsrail'in kredi notu "A2"ye indirilmiş ve kredi notu görünümü negatife çevrildi.

Yorumlar