MHP adayı Ergün'ü karalama girişimine tepki

Manisa’da, bir siyasi parti tarafından Belediye Başkanı Cengiz Ergün aleyhinde 150 bin adet bastırıldığı iddia edilen gazete ebadındaki dört sayfalık broşüre MHP'liler tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Ergün'ü karalama girişimine tepki

Manisa’da, bir siyasi parti tarafından Belediye Başkanı Cengiz Ergün aleyhinde 150 bin adet bastırıldığı iddia edilen gazete ebadındaki dört sayfalık broşüre MHP'liler tepki gösterdi.

Bir ihbarı değerlendiren MHP Manisa İl Teşkilatı, partisinin Büyükşehir Belediye başkan adayı Cengiz Ergün’ü karalayıcı broşürlerin bulunduğu gerekçesiyle bir reklam ajansının deposunu dün akşam (24 Mart 2014) ablukaya alarak, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yapılan duyurunun ardından mahkemelerce yapılan inceleme sonrasında ajansta arama yapılamayacağı ve broşürlere el konamayacağı kararı verildi. İşyeri ortaklarından Osman D., kolileri açtı. Kolilerin içerisinden AK Parti belediye başkan adaylarının afişleri ve gazete ebadındaki broşürler çıktı.

MHP Manisa Teşkilatı, dün akşam saatlerinde Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün aleyhine çeşitli broşürlerin İzmir Karabağlar’da bir matbaada basıldığı ihbarını aldı. MHP Teşkilatından birkaç üye İzmir Karabağlar’daki iddia edilen broşürlerin basıldığı matbaaya giderek, broşürleri Manisa’ya getirecek 45 E 0019 plakalı kamyoneti yakın takibe aldı. MHP’liler daha sonra kamyonetin Kenan Evren Sanayi Sitesi 4335 Sokak'taki bir reklam ajansına ait depoya girdiğini tespit etti. MHP’liler daha sonra Ergün’ü karalayıcı broşürlerin bulunduğu iddia ettiği kamyonetin depodan dışarı çıkmaması için, çevresini ablukaya aldı. MHP’li Manisa Belediyesi’nden getirtilen iki çöp aracı ile vidanjör deponun çıkış kapısına park ettirilerek kamyonetin dışarı çıkması engellendi.

Partililer ve Manisa Ülkü Ocakları üyeleri deponun önünde beklediği sırada MHP’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. MHP teşkilatı, deponun içerisinde park edilen kamyonetin üstündeki kolilerde Ergün’ü karalayıcı broşürler ile sahte oy pusulası bulunabileceği iddiasında bulundu. İddia üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. MHP’liler ve Ülkü Ocakları üyeleri ajansın deposunun önünde, içerideki kamyonetin dışarı çıkmaması için sabaha kadar nöbet tuttu. Ergün’ü, sabah erken saatlerde işyeri önüne gelerek incelemede bulundu. Ergün daha sonra Manisa Adliyesi’ne giderek suç duyurusu üzerine açılan soruşturmayı yakından takip etti.

Sorularını cevaplayan Ergün, yaşanan olayı kınadı. Ergün, “Bize gelen bir ihbar neticesinde hangi ajans ve matbaa tarafında yapıldığı belli olan, İzmir’de yapılan şahsımla ilgili çeşitli meclis üyesi arkadaşlarımla ve kişilerle ilgili bizimle beraber olan kişilerle ilgili tamamen iftira ve karalama üzerine ‘işte gerçekler’ adı altında broşür veya gazete yapılmış. Basılan gazete var. Biz bu gazeteyi ele geçirdik. Hemen Cumhuriyet başsavcısını aradık ancak gazetelerin baskısı Manisa’da değil İzmir’de olduğu için İzmir’e başvurulması gerektiğini söylediler. 150 bin adet gazete Manisa’ya intikal etti. İzmir’den matbaadan çıktığı dakikadan Manisa’daki depoya girinceye kadar takibimizdeydi. Biz de her türlü hukuki başvurumuzu yaptık. Olay mahallinde de gerekli tedbirleri aldık. İl nezdinde dağıtılmaması için gerekli önlemi aldık. Kaybettiklerini anlayan siyasiler maalesef işi artık belden aşağı vurma noktasına götürmüşlerdir. Hayali haberler ve hayali telefon numaralarıyla kirli siyaset yapılıyor. Bunlar hoş şeyler değil. Bunları şiddetle kınıyoruz. Bu bir trajedidir. Bir suçtur. Bunu yapan kişiler yaptıklarıyla kalmayacak. Tazminat davalarıyla bunların üzerine gideceğiz.” dedi.

SUÇLANAN AJANSTAN AÇIKLAMA

Ajansın ortaklarından Osman D. ile işyeri avukatı Ümit Rona, işyerine gelerek kamuoyunu bilgilendirdi. İşyerinin Avukatı Ümit Rona, işyeri hakkında bir takım iddialarda bulunduğu ve bu nedenle Cumhuriyeti Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma neticesinde dava açıldığını ve davalarda işyeri sahibinin aklandığını açıkladı. Rona, “Sabahtan beri Manisa kamuoyunda bir takım asılsız ihbarlar geziniyor. Bu iddialar üzerine önce Sulh Ceza Mahkemesi’nde, ardından yapılan itiraz sonrasında Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davalarda işyerinde arama yapılamayacağı, mallarına el konulamayacağı kararı çıkmıştır. Yani işyeri sahibi bu iddialardan aklanmıştır. Kamyonetin üzerindeki kutularda veya işyerinde herhangi bir illegal bir evrak veya broşür bulunmamaktadır. Sahte oy pusulası var gibi iddialarda yalanmış. İşyerinde bir partinin broşürleri ve reklamları bulunmaktadır. Her siyasi burada bu broşürlerin bastırabilir.” diye konuştu.

Avukat Rona’nın açıklamasının ardından işyeri ortaklarından Osman D., depoyu sadece basın mensuplarına açarak kutuların içindekileri gösterdi. Kutuların içinde AK Parti Şehzadeler İlçe Belediye başkan adayı Ömer Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi ile içinde MHP’li Manisa Belediyesi’nin ve mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergün aleyhine hazırlanmış broşürler olduğu gözlendi.

MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, kendilerinin Cumhuriyet Savcılığı’na Büyükşehir Belediye başkan adayı Cengiz Ergün’ü karalayıcı broşürleri ile sahte oy pusularının bulanabileceği şüphesiyle suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. MHP İl Başkanı Balatlı, “Kutuların içinde broşürlerin bulunduğu biliyorduk. Ayrıca sahte oy pusulalarının da bulunabileceğini zannettik. Ancak broşürlerin olduğu ortaya çıktı. 150 bin adet bu broşürlerden basılmış. İçinde Büyükşehir Belediye başkan adayı Cengiz Ergün’ü karalayıcı ibareler yer almaktadır. Biz bunu seçimlere darbe olarak görüyoruz. Seçime gölge düşürmek istiyorlar. Seçime 4 gün kala böyle bir karalama kampanyası yakışmadı.” değerlendirmesinde bulundu.

Saatlerce deponun önünde bekleyen MHP’liler depolardaki kutuların açılmasından sonra dağıldı. CİHAN

Yorumlar