Mescid-i Aksa'ya endişe verici ihlaller

Bir grup Yahudi yerleşimci İsrail polisinin korumasında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

Google Haberlere Abone ol
Mescid-i Aksa'ya endişe verici ihlaller
Mescid-i Aksa Müdürü Ömer el-Kisvani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail polisinin koruması altında aralarında çocukların da bulunduğu 165 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya girdiğini belirtti.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya sabah ve akşam ayrı gruplar halinde girdiğine dikkati çeken Kisvani, Filistinlilere yönelik gerek tutuklama gerekse Aksa'dan uzaklaştırma yaptırımı şeklinde gerçekleşen ihlallerin endişe verici olduğunu söyledi.

Kisvani daha önce yaptığı açıklamada, son iki haftada İsrail güçleri tarafından Aksa'da görevli 12 Filistinliye uzaklaştırma cezası verildiğini, 15 Filistinlinin de gözaltına alındığını duyurmuştu.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.

Aşırı sağcı yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Mescid-i Aksa Külliyesi'ne girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

Yorumlar