Mert Zeydanlı kimdir nerelidir kaç yaşında?

Mert Zeydanlı'nın kim ve nereli olduğu soruları bu aralar merakla soruluyor. Nedeni ise Seçil Erzan'ın başrolünde olduğu "dolandırıcılık" skandalında adının geçmesidir. Peki, Zeydan'ın bu olaydaki rolü nedir, ne ile suçlanıyor veya dosyada nasıl yer alıyor?

Google Haberlere Abone ol
Mert Zeydanlı kimdir nerelidir kaç yaşında?

Mert Zeydanlı kimdir sorusu Seçil Erzan'ın başrolünde olduğu, "yüksek faiz gelirli fon dolandırıcılığı" davasının dosyasında adı geçmesiyle birlikte gündem oldu. İddiaya göre, Erzan'ın mağdurları arasında Zeydanlı da bulunuyor. Ancak farklı iddialar da gündemde. Aynı şahsın aslında başka şekilde dosyada yer alması gerektiği veya aldığı da belirtiliyor. Peki, Mert Zeydanlı kimdir?

MERT ZEYTANLI KİMDİR?

Yüksek kâr vaadiyle insanları kandıran bir fon dolandırıcılığı davasına yeni bir mağdur daha eklendi. İş adamı Mert Zeydanlı, dolandırıcılık mağduru olduğunu belirterek, Seçil Erzan'ın kendisini kandırdığını iddia etti. Zeydanlı, Fatih Terim adına kurulmuş bir fona yatırım yapmaya ikna edildiğini, ancak paralarını geri alamadığını söyledi. Bu yeni gelişmeyle birlikte, davada müşteki sayısı 19'a yükseldi.

MERT ZEYDANLI'NIN ŞAŞIRTICI İDDİALARI

İddianameye göre, Zeydanlı, Seçil Erzan'a 2 milyon 720 bin dolar verdi. Zeydanlı, Erzan'ın kendisine, Fatih Terim'in özel bir fonu olduğunu ve yatırım yaptığı takdirde kısa sürede yüksek getiri sağlayacağını söylediğini iddia etti. İş adamı, Erzan'a banka şube müdiresi olduğu ve güvenilir olduğunu düşündüğü için inandığını belirtti.

'Müdire Hanımın İkna Edici Sözleri'

Zeydanlı, Erzan ile yaptığı görüşmeleri detaylandırarak, kendisinin nasıl kandırıldığını anlattı. İş adamı, Erzan'ın kendisine Fatih Terim'in fonuna yatırım yapması halinde kısa sürede büyük kar elde edeceğini ve bu bilginin çok gizli olduğunu belirttiğini ifade etti.

'BU PARAYI GETİRMEK ZORUNDASIN'

İddialara göre, Zeydanlı, Erzan'ın şüphelerini hissettiğinde, fon için daha fazla teşvik edilmeye başlandı. Erzan'ın, Fatih Terim'in ailesinin de bu fona yatırım yapabildiğini söyleyerek, Zeydanlı'yı ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

PARA TESLİMİ VE GÜVEN KAYBI

Zeydanlı, Erzan'a 1 milyon 525 bin dolarlık bir çanta teslim ettiğini ve bu paranın Fatih Terim fonuna yatırılacağını belirtti. Ancak iş adamı, Erzan'ın sözlerinin yalan olduğunu ve dolandırıldığını anladığında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, Seçil Erzan'ın dosyasının Zeydanlı'nın iddialarıyla birleştirilmesine karar verildi. Bu kararla birlikte, davada yer alan müşteki sayısı 19'a yükseldi.

 

Yorumlar