Meksika'da ayda ortalama 11 siyasetçi öldürüldü

Meksika'da son 6 ay içerisinde ortalama her ay 11 siyasetçi çeteler tarafından öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Meksika'da ayda ortalama 11 siyasetçi öldürüldü

Dünyanın en kanlı çetelerine ev sahipliği yapmakla bilinen Meksika'da örgütlere karşı siyaset yapmak ölümü tercih etmek gibi bir seçenek haline gelmiş durumda. Ülkede ortalama ayda 11 siyasetçi çeteler tarafından öldürülüyor. Çetelere karşı gelen devlet görevlileri ve sivil vatandaşlar da vahşice öldürülüyor. Dünya uyuşturucu ticaretinin önemli bir kısmının gerçekleştiği ülke, ABD'nin kirli arka sokağı olarak biliniyor.

Ülke basınında çıkan habere göre, Meksika'da haziran ayında yapılması planlanan federal seçimler öncesi yetkililerce açıklanan bir raporda, son 6 ayda 66 siyasetçinin, organize suç örgütleri tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Meksika'da, son zamanlarda belediye başkanlarına, milletvekillerine ve 3 ay sonra yapılması planlanan federal seçimler öncesinde adaylara yönelik tehdit ve şantajın arttığına dikkat çekilen raporda, politikacılar için can güvenliği riskinin yüksek olduğu kaydedildi.

Raporda, ülkenin başlıca şehirlerinden Chihuahua, Veracruz ve Cancun'un, siyasetçiler için en tehlikeli yerler olduğu ifade edildi.

Ülkede en son 24 Şubat'ta Puerto Morelos kasabasının belediye başkan adayına, kimliği belirsiz kişilerce suikast gerçekleştirildi.

Meksika Yerel Yönetimler Derneğinin açıklamasına göre, 2006 ile 2020 yılları arasında 192 belediye başkanı, organize suç örgütlerince öldürüldü.

 

Yorumlar