"Mavi bayrak, tesiste aranan kriter"

- TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen: - "Dünyada 4 binden fazla mavi bayrak var. Kullanıcılar, tesisler ve tur operatörleri için vazgeçilmez öneme sahip. Bir tesiste mavi bayrak varsa, gönül rahatlığıyla denize girebiliyorsunuz, altyapısının yeterli olduğunu biliyorsunuz. Mavi bayrak aranan bir kriter durumunda" - "Türkiye'de 450'den fazla mavi bayraklı tesis var"

Google Haberlere Abone ol
"Mavi bayrak, tesiste aranan kriter"

MUĞLA (AA) - ALİ BALLI - Türkiye'de, farklı onlarca kriterin yerine getirilmesiyle verilen mavi bayrak, turizm tesislerinde aranan özellik haline geldi.

Dünyada "eko-etiket" haline gelen mavi bayraklı tesislerin her geçen gün çoğalması ve çalışanların bilinçlendirilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen mavi bayrak etkinliğinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en kaliteli marinalarının Türkiye'de bulunduğunu belirtti.

Türkiye'deki marina sayısının artmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatan Epikmen, "İnşallah marina sayılarımız artar ve yurt dışından gelen daha çok tekneyi Türkiye'de ağırlama imkanımız olur." dedi.

Mavi bayrak almak için sadece temiz denizin yeterli olmadığını aktaran Epikmen, şöyle konuştu:

"Mavi bayrak alabilmek için sadece temiz bir deniz yeterli olmuyor. 42 tane kriterin yerine getirilmesi gerekiyor. Atıkların yönetilmesi, marinalardaki kullanılan malzemelerin kalitesi gibi birçok farklı kriterleri değerlendiriyoruz. Bu sayede de çevreye duyarlı, çevreyi kirletmeyen birer tesis olarak kalmasına katkıda bulunuyoruz."

- "Uluslararası kriterler başarıyla uygulanıyor"

TÜRÇEV'in Kültür ve Turizm Bakanlığı ile el ele çalıştığına işaret eden Epikmen, yaşanan aksaklıkları bakanlıklarla giderdiklerini, uluslararası kriterlerin Türkiye'de başarıyla uygulandığını bildirdi.

Mavi bayrağın önemine vurgu yapan Epikmen, "Mavi bayrak dünyanın en önemli 'eko-etiketi'. Dünyada 4 binden fazla mavi bayrak var. Kullanıcılar, tesisler ve tur operatörleri için vazgeçilmez öneme sahip. Bir tesiste mavi bayrak varsa gönül rahatlığıyla denize girebiliyorsunuz, altyapısının yeterli olduğunu biliyorsunuz. Mavi bayrak tesiste aranan bir kriter durumunda. Türkiye'de 450'den fazla mavi bayraklı tesis var." diye konuştu.

Mavi bayrak alan tesis çalışanlarının her sene eğitimden geçirildiğine de değinen Epikmen, mavi bayrakla ilgili personel bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini kaydetti.

Yorumlar