"Marka Şehir Bolu ve 5. Uluslararası Köroğlu Festivali"

- Festival, 12 Türk ülkesinin katılımıyla 18-20 Ağustos'ta gerçekleştirilecek - Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: - "Köroğlu festivallerinde biz Türk devletlerinin kültür bakanlarının, başbakanlarının, hatta cumhurbaşkanlarının gelip zirve yapabileceği bir anlayışa götürmeye çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Marka Şehir Bolu ve 5. Uluslararası Köroğlu Festivali"

BOLU (AA) - Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilecek "Marka Şehir Bolu ve 5. Uluslararası Köroğlu Festivali", 12 farklı Türk ülkesinin de katılımı ile 18-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, festival programının belirlendiğini söyledi.

Festivalin Türk dünyası ile Türkiye'yi kucaklaştıracağını ve buluşturacağını dile getiren Yılmaz, "Öyle bir festival ki Türk dünyasının ortak motivasyonunu, ortak kahramanını anıyoruz. Bu kahramanı sahiplenmek durumundayız. Bu kahraman sayesinde de Türk dünyası ile kucaklaşmak durumundayız." diye konuştu.

Şu an Köroğlu ile özdeşleşen ülkelerle kardeşlik kurmak istediklerini anlatan Yılmaz, bunu büyük ölçüde başardıklarını belirterek, "Özbekistan hariç diğer bütün ülkelerle kardeşlik kurduk. Şu an dünyada 8 resmi 8 de özerk cumhuriyet var, Türk devleti var. Bütün bunlarla bütünleşmemizi sağlayacak bir yapı Köroğlu." ifadesini kullandı.

Köroğlu festivallerinin amacının sadece festival yapmak olmadığına değinen Yılmaz, "Köroğlu festivallerini biz, Türk devletlerinin kültür bakanlarının, başbakanlarının, hatta cumhurbaşkanlarının gelip zirve yapabileceği bir anlayışa götürmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla böyle ulvi, ciddi, siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal bir projeyi öncelikle kendimize Bolu'muza sonra da Türkiye’ye ve Türk dünyasına kabul ettirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, bu yıl gerçekleşecek olan Köroğlu Festivaline 12 ülkeden onlarca katılımcının geleceğini de ifade ederek, şunları söyledi:

"Türk ülkelerinden gelen katılımcılar kendi kültürlerini burada sunacaklar. Bir geleneğimiz daha var. Köroğlu filmlerinde oynayan sanatçılarımızı getiriyorduk. Bunlardan Fatma Girik en son yaptığımızda geldi, Ondan önce Türkan Şoray geldi. İnşallah bu yıl da Hülya Koçyiğit’i çağırdık. O geliyor. Hem Ömür Gedik hem de Ferhat Göçer konser vererek katkı sağlayacaklar. Amacımız gülüp oynayıp eğlenmek değil. Gülüp oynayıp eğlenme adı altında etkinlikler yapılırken, asıl hem kültürel hem sosyal hem siyasi birliktelikleri oluşturacak köprüleri kurabilmek."

Öte yandan Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek "Marka Şehir Bolu ve 5. Uluslararası Köroğlu Festivali"nin programı da belli oldu.

Programa göre, festival 18 Ağustos Cuma günü düzenlenecek etkinliklerle başlayıp, 20 Ağustos günü sona erecek.

Çeşitli konserler, yarışmalar, halk oyunları, tiyatro gösterileri, sergiler, çocuk oyunları, çalıştaylar, doğa ve bisiklet yürüyüşleri düzenlenecek festivale, Türkiye'nin yanı sıra 12 Türk ülkesinden misafirler katılacak.

Ferhat Göçer ve Ömür Gedik'in sahne alarak, en sevilen şarkılarını Bolulular için seslendireceği organizasyonda, Türk sinemasının önemli isimlerinden Hülya Koçyiğit de sanatseverler ile söyleşide bir araya gelecek.

Yorumlar