Makedonya'da 4. Uluslararası Öğrenci Kongresi

- Üsküp'teki Uluslararası Balkan Üniversitesi tarafından düzenlenen kongreye 35 ülkeden 80 öğrenci katılıyor

Google Haberlere Abone ol
Makedonya'da 4. Uluslararası Öğrenci Kongresi

ÜSKÜP (AA) - Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Öğrenci Kongresi, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te başladı.

Başkentteki bir otelde düzenlenen kongrenin açılışına Makedonya'nın Avrupa Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bujar Osmani'nin yanı sıra akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Başbakan Yardımcısı Osmani, burada yaptığı açıklamada, farklı ülkelerden öğrencilerin katılımıyla düzenlenen bu kongrede hükümet adına yer almaktan ve ülkesinin bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Osmani, "Yeni dönemin ve küreselleşmenin yeni zorluklarının konuşulacağı bir etkinliğe ev sahipliği yapmak bizim adımıza memnuniyet verici. Makedonya'ya ve toplumumuza Avrupa değerlerini getirmek hükümet olarak bizim amaçlarımız arasında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

- 35 ülkeden 80 öğrenci

IBU Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu da kongrenin, üniversitenin öğrencileri tarafından dört yıldır düzenlendiğini belirterek, yoğun katılımdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kocayusufoğlu, "Öğrenciler, akademik ve bilimsel seviyede yeni dünyanın bizden neler beklediğini tartışacak. Onlar ayrıca dünyada barışın nasıl kurulacağı yönünde de çalışma ve tartışmalar gerçekleştirecek." değerlendirmesinde bulundu.

Aynı zamanda IBU öğrencisi olan Organizasyon Komitesi Başkanı Dukica Pavlovic ise 35 ülkeden 80 öğrencinin katıldığı büyük ve uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının destekleriyle gerçekleştirilen "Küreselleşmiş bir çağda yeni bir dünya yaratmak" konulu 4. Uluslararası Öğrenci Kongresi yarın sona erecek.

Yorumlar