Luis Campos kimdir?

Luis Campos kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve daha önce hangi takımları çalıştırdı? İşte Luis Campos hakkında merak edilen sorulardan bazılarının cevapları:

Google Haberlere Abone ol
Luis Campos kimdir?

Luis Campos kimdir ya da tam adıyla Luís Filipe Hipólito Reis Pedrosa Campos kim, nereli ve kaç yaşındadır.

Luis Campos 6 Eylül 1964 Portekis'de dünyaya geldi.

Ve şu anda dünyaca üünlü bir futbol direktörü ve eski teknik direktör .

Campos, 27 yaşında Leiria ile Portekiz'in alt liglerinde koçluk yapmaya başladı ve birkaç amatör takımı ve sonunda Portekiz Primeira Liga'da profesyonel takımları yönetti. Gil Vicente'nin menajeri olarak Campos, José Mourinho'nun FC Porto ile 27 maçlık yenilmezlik serisine son verdi . 2012 yılında Campos, Mourinho yönetiminde Real Madrid CF için keşif ve taktik analist oldu .

Campos , 2013'ten 2016'ya kadar AS Monaco FC'de sportif direktör olarak adını duyurdu. Radamel Falcao , João Moutinho , James Rodríguez , Fabinho , Anthony Martial , Ricardo Carvalho, Dimitar Berbatov Bernardo Silva, Tiémoué Bakayoko bia , Geoffrey'nin transferlerini yönetti . ve Thomas Lemar diğerleri arasında. 2017 yılında Lille OSC'nin sportif direktörü oldu .

18 Aralık 2020'de Campos, Lille OSC'den ayrıldı.kulüpte bir sahiplik değişikliğinden sonra. 

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER YETİŞTİRDİ

Luis Campos, gerek Lille gerekse Monaco'ya yaptırdığı transferlerle birçok yıldızın önünü açtı ve takımlarına para kazandırdı. Portekizli futbol adamının keşfettiği en önemli isimler şöyle: 

Rafael Leao

Rafael Leao, Sporting Lizbon altyapısından yetişen bir isim ama kulübün as takımında fazla forma şansı bulamadı. Sözleşmesi yenilenmeyince Luis Campos, genç yıldız adayını Lille'e kazandırdı. İlk ciddi sezonunda 24 lig maçına çıkıp 8 gol attı. Henüz 20 yaşında ve bu sezondan itibaren Milan forması giyecek. Milan bu transfere 35 milyon Euro harcadı. 

Nicolas Pepe

Nicolas Pepe, Luis Campos'un dünya futboluna kazandırdığı son isim diyebiliriz. Fransa doğumlu Fildişi Sahilli futbolcu, 10 milyon Euro'ya transfer olduğu Lille'de geçtiğimiz sezon performansının zirvesine çıktı. Hem gol, hem de asist sayısında çift haneye ulaşan 24 yaşındaki futbolcu, Arsenal tarihinin en pahalı futbolcusu olarak 80 milyon Euro'ya Premier Lig'in yolunu tuttu. 

Benjamin Mendy

Benjamin Mendy aslında Fransa'da tanınan bir futbolcuydu ama bir sol beke 13 milyon Euro ödemek riskliydi. Monaco, Luis Campos'un ısrarları sonrasında 2016 yazında bu transferi gerçekleştirdi ve oyuncuyu Marsilya'dan transfer etti. 

Monaco o sezon fırtına gibi esti. Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynadı. Yüksek bütçeli Paris Saint Germain'i geride bırakan kadronun sivrilen isimlerinden biri olarak 58 milyon Euro'ya Manchester City'ye imza attı. 

Thomas Lemar

Thomas Lemar ilk profesyonel maçına Caen formasıyla çıktığında takım Ligue 2'deydi. O sezon 7 lig maçında forma giydi. Caen üst lige çıkma hakkını elde etti. Lemar da tecrübe kazandı. Ligue 1'deki ilk sezonunda 25 maça çıkarak dikkatleri üzerine çekti. Monaco'ya sadece 4 milyon Euro'ya transfer mal oldu. 3 sezon çok iyi bir performans sergiledi ve geçtiğimiz yaz 70 milyon Euro'ya Atletico Madrid'e imza attı. 

Fabinho

Fluminense altyapısında yetişen Fabinho, bu takımla herhangi bir resmi maç oynamadan Portekiz'in Rio Ave takımına transfer oldu. Fabinho burda da hiçbir resmi maçta oynamadı. Hazırlık maçlarındaki performansı Real Madrid'in dikkatini çekti ve aynı sezon Real Madrid'e kiralandı. Bu takımda sadece 1 maçta oynadı. Bu sefer Luis Campos'un isteği üzerine Monaco kendisini kiraladı. Brezilyalı futbolcu bu takımda müthiş bir performans gösterince bonservisi 6 milyon Euro'ya Rio Ave'den alındı. Toplamda 5 sezon forma giydi ve geçtiğimiz yaz 45 milyon Euro'ya Liverpool'a transfer oldu. 

Tiemoue Bakayoko

Tiemoue Bakayoko, Monaco'nun 2016-2017 sezonunda elde ettiği şampiyonlukta parlayan isimlerden biriydi. 2014 yazında 8 milyon Euro'ya Rennes'den transfer edilen Fransız futbolcu, şampiyonluk sonrası 40 milyon Euro'ya Chelsea'ya imza attı. Geçtiğimiz sezonu Milan'da kiralık geçirdi. 

Anthony Martial

Olympique Lyon altyapısında yetişen Anthony Martial, as kadroda sadece 3 maça çıkmasına rağmen Luis Campos'un dikkatini çekti ve henüz 18 yaşına gelmeden Monaco'ya transfer oldu. Monaco bu transfer için 5 milyon Euro ödedi ve 2 yıl sonra oyuncuyu 60 milyon Euro'ya Manchester United'a gönderdi. Fransız futbolcu bugün de Kırmızı Şeytanlar'ın formasını giyiyor. 

Transfer döneminin açılmasıyla birlikte ise Campos tekrar gündeme gelmeye başladı.

Adı Türkiye'deki bazı takımların transfer listesinde yer alıyor. 

Bakalım hangi takım ile anlaşacak.

 

Yorumlar