LGS'ye uçlu kalemle girilir mi 2020? LGS kaçta başlayacak? LGS belgeleri nasıl alınır?

LGS'ye uçlu kalemle girilir mi 2020? LGS kaçta başlayıp kaçta bitecek? soruları çokça merak edilenler arasında yer alıyor. İşte, LGS ile ilgili merak edilenler.

Google Haberlere Abone ol
LGS'ye uçlu kalemle girilir mi 2020?

LGS'ye uçlu kalemle girilir mi 2020? LGS saat kaçta başlayıp saat kaçta bitecek? LGS'ye girerken yanımda ne götürmeliyim? LGS sınavına velilerde gidebilecek mi? sınava saatler kala en çok merak edilenler arasında yer aldı. İşte, merak edilenlerle ilgili detaylar. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi kapsamında uygulanan merkezi sınav ile birlikte öğrenciler aldıkları puanlarla lise tercih yapabilecek. Yarın sabah 9'da öğrencilerin okulda hazır bulunmaları istenirken öğrenciler yanlarında uçlu kalem götürüp götüremeyeceklerini merak ediyor. 

"LGS İÇİN UÇLU KALEM GÖTÜREBİLİR MİYİM?"

Öğretmen konuyla ilgili olarak öğrenciler sınav için yanlarında uçlu veya kurşun kalem götürebileceklerini ancak kurşun kalemin kodlama için daha kullanışlı olduğu bilgisini veriyor. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı ise öğrencilerin sınavda yanlarında sınava giriş belgesi, geçerli kimlik, 2 adet yumuşak uçlu, siyah kalem, iz bırakmayan silgi, kalemtraş bulundurması gerektiğini açıklamıştı. Öğrencilerin sınava giderken yanlarında kurşun kalem götürmeleri önerilmektedir.

LGS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK

Öğrencilerin sabah saat 09.00'da okulda hazır bulunmaları istenirken sınavın 09.30'da başlayacağı kaydedildi. Öte yandan ikinci oturum ise 11.30'da başlayacaktır. 

"LGS İÇİN GEREKLİ BELGELER"

LGS sınavına girecek öğrencilerin belge olarak yanlarında sınav giriş belgesi ve kimliklerini bulundurmaları yeterli olacaktır. Öte yandan bu yıl pandemi nedneiyle kalem, silgi veya açacak verilmeyeceği için öğrencilerin mutlaka yanlarında kalem, açacak, silgi, su ve şeker gibi ihtiyaçlarını götürmelidir. 

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİNİ NASIL ALABİLİRİM

LGS sınavı için aşağıdaki bağlantıya tıklayarak gideceğiniz linkte sizden istenen bilgileri giriniz. Bilgileri girdilten sonra açılan pencerede sınava ilişkin bilgileriniz yer alacaktır. Belgeyi bir yazıcıda yazdırdıktan sonra yanınıza alınız. 

LGS BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorumlar