Letonya'daki peçe yasağı tartışmaları

- Müslüman olan Letonyalı Legzdina: - (Peçenin yasaklanması tartışmalarına ilişkin) "Yasa tasarısının kabul edilmesi durumunda özel hayat ve dini haklar büyük ölçüde kısıtlanır" - "Aynı zamanda Müslümanlara karşı nefreti kışkırtma ile İslam ve toplumun geri kalanı arasında bir bölünme yaşanabilir"

Google Haberlere Abone ol
Letonya'daki peçe yasağı tartışmaları

VİLNİUS (AA) - Müslüman olan Letonyalı Fatima Liga Legzdina, peçenin yasaklanması halinde yargıya başvuracağını söyledi.

Legzdina, Letonya'da peçe yasağı tartışmalarıyla ilgili LNT televizyonuna yaptığı açıklamada, yüzü kapatan giysilerin yasaklanmasının kendisini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Dokuz yıl önce İslam'ı kabul etmesinin ardından Fatima ismini alan Legzdina, "Yasa tasarısının kabul edilmesi durumunda özel hayat ve dini haklar büyük ölçüde kısıtlanır. Aynı zamanda Müslümanlara karşı nefreti kışkırtma ile İslam ve toplumun geri kalanı arasında bir bölünme yaşanabilir." ifadelerini kullandı.

Peçesiz dışarıya çıkmadığını belirten 27 yaşındaki Legzdina, "Eğer peçe yasaklanırsa Letonya'yı mahkemeye vereceğim. Kendi ülkemde, kamuya açık yerlerden kaçınmak zorunda kalabilirim. Doktora veya şehrin merkezine nasıl gideceğim?" dedi.

Peçenin yasaklanmasından yana olan Letonya hükümeti, yüzü kapatan gisilerin yasaklanmasıyla ilgili bir yasa tasarısını meclise sunmaya hazırlanıyor.

Yorumlar