KYK misafir öğrenci başvuru nasıl, nereden yapılır?

KYK misafir öğrenci başvuru nasıl, nereden yapılır, Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında geçici olarak kalmak isteyen mevcut öğrenciler için prosedür nasıl işliyor, ne yapmak gerekiyor?

Google Haberlere Abone ol
KYK misafir öğrenci başvuru nasıl, nereden yapılır

KYK misafir öğrenci başvuru nasıl yapılır, yurtlarda geçici olarak kalmak için nereye başvurmak gerekiyor? Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında geçici olarak kalmak isteyen mevcut öğrenciler için prosedür nasıl işliyor, ne yapmak gerekiyor? Bilindiği üzere KYK yurtlarında artık misafir öğrenci statüsünde de barınma imkanı bulunuyor. Geçtiğimiz yaz aylarında da Türkiye genelinde uygulanan sistem ile onbinlerce genç Türkiye'nin farklı illerinde KYK yurtlarında barınarak turistik seyahatlerde bulunmuştu. Peki, KYK misafir öğrenci başvuru nasıl, nereden yapılır?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları bilindiği üzere devletin bizzat kendi yapıp işlettiği yurtlardır. Bu yurtlar genel olarak yükseköğrnetimde okuyan üniversite öğrencileri için yapılmıştır. Ancak, pandemi sürecinden sonra dünya ile birlikte Türkiye'de de ortaya çıkan barınma sorunları üzerine hükümet alternatif bir çözüm üretti. 

Getirilen yeni çözüm ile KYK yurtlarına misafir öğrenci kabul edilmesi, geçici olarak iş ve işlemleri bulunan öğrencilerin bu yurtlarda misafir edilmesi uygulaması hayata geçirildi.

Getirilen yeni uygulamayla binlerce öğrenci, gittikleri herhangi bir şehirde, müsaitlik durumuna göre KYK yurtlarında barınabiliyor. 

KYK misafir öğrenci başvuru nasıl, nereden yapılır?
KYK misafir öğrenci başvuru nasıl, nereden yapılır?

 

Yaz aylarında turistik amaçlı şehirler arası gezilerde yurtlardan faydalanılabildiği gibi eğitim döneminde de aynı şekilde yararlanılabiliyor. Yalnız yaz aylarındaki imkanlardan öğrenci olmayan gençler de yararlanabiliyor. Okul sezonunda ise sadece öğrenci olanlar bu imkandan yararlanabiliyor. 

Peki, okul sezonunda yurtlarda misafir öğrenci olabilmek için ne yapmak gerekiyor? İşte detay:

Yurtlarda misafir olarak kalmak isteyen ve Bakanlık yurtlarında barınmayan öğrencilerin yapması gereken işlemler nelerdir?

Yükseköğrenime devam etmekte iken öğrenim gördükleri okulun sınavlarına girmek üzere gelen öğrenciler,

Pedagojik formasyon eğitimi görenler ve yüksek öğretim kurumlarınca zorunlu tutulan kurs, staj vb. eğitim çalışmalarına katılanlar,

Üniversiteler, belediyeler, spor federasyonları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen ulusal veya uluslararası inceleme, araştırma, proje, sosyal, kültürel, sportif, eğitsel vb. faaliyetlere katılan öğrenciler,

Türkçe öğrenmek amacıyla yükseköğretim kurumlarının ilgili programlarına devam eden öğrenciler, geçiçi barınma talepleri için illerde il müdürlüklerine; ilçelerde ise yurt müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.


 

Yorumlar