Kuveyt'te "Rus Büyükelçisi sınır dışı edilsin" çağrısı

- Kuveytli milletvekili Harbeş: "Dilerim Rus Büyükelçisinin sınır dışı edilmesini isteyen ilk meclis biz oluruz" - Kuveyt Kızılayı, "Halep Çığlığı" adı altında yardım kampanyası başlattı

Google Haberlere Abone ol
Kuveyt'te "Rus Büyükelçisi sınır dışı edilsin" çağrısı

KUVEYT (AA) - Kuveytli milletvekilleri, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan gelişmelerin ele alınması için meclisin acil toplanması ve Rusya'nın Kuveyt Büyükelçisi'nin sınır dışı edilmesi çağrısında bulundu.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Anayasa Hareketi'nin çağrısı üzerine başkent Kuveyt'teki parlamento binasında düzenlenen Halep'e destek etkinliğinde, meclisin Halep için acil toplanması istendi.

Kuveyt Parlamentosu milletvekili Ceman el-Harbeş, burada yaptığı konuşmada, "Dilerim Rus Büyükelçisinin sınır dışı edilmesini isteyen ilk meclis biz oluruz. Tüm dünyanın üzerinde komplolar kurduğu Suriye devrimi dışında bütün devrimler son istasyonuna ulaştı." dedi.

Harbeş ayrıca, bütün camilerde Halep için dua edilmesi ve Suriye halkına yardım kampanyaları başlatılması gerektiğini söyledi.

- Yarın Rusya'nın Kuveyt Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlenecek

Muhammed Hayif isimli Kuveyt milletvekili "Suriye'deki kardeşlerimiz için orduları harekete geçiremiyorsak, maddi anlamda onlara destek olabiliriz." ifadelerini kullanırken, bağımsız milletvekili Merzuk el-Halife ise, "Hükümetin, Halep'te yaşanan toplu katliamlara karşı Körfez ülkelerinin ortak pozisyonunu oluşturması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı da Suriyeli mültecilerin ülkeye girişlerinde kolaylık sağlamalı." değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Velid et-Tabtabai de Halep'teki katliamları protesto etmek için yarın Rusya'nın Kuveyt Büyükelçiliği önünde gösteri düzenleyeceklerini aktardı.

-"Halep Çığlığı" yardım kampanyası

Öte yandan Kuveyt Kızılayı'nın, "Halep'in Çığlığı" adı altında bir yardım kampanyası başlattığı belirtildi.

Kuveyt Kızılayı Başkan Yardımcısı Enver el-Hasavi, başkentte düzenlediği basın toplantısında, "Suriye'de ve özelikle de Halep'te zor durumda olan kardeşlerimizin acılarını hafifletmek için bu kampanyayı başlattık. İlk etapta acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 5 gün devam edecek kampanyamızda toplayacağımız yardımları, oradaki insani yardım kuruluşları üzerinden bölgeye ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

Suriye'nin doğu Halep bölgesinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin şiddetli saldırısı altındaki muhaliflerin bugün 3 bölgeden daha çekilmesinin ardından on binlerce sivilin hapsolduğu 6 kilometrekarelik alanda can pazarı yaşanıyor. Esed ordusu ve Şii milisler dün 4 çocuk ve 9 kadını diri diri yakarak 67 erkeği kurşuna dizmişti.

Doğu Halep'i havadan ve karadan ağır silahlarla vuran ve şiddetli bombardımana tabi tutan rejim ve destekçileri, 15 Kasım'dan bu yana bin 71 sivili öldürdü, binlercesini yaraladı.

Yorumlar