Kutbettin Arzu neden öldü? Ölüm sebebi belli oldu mu?

Son Dakika... Eski Gıda, Tarım ve Ormancılık Bakanı Kutbettin Arzu hayatını kaybetti. Arzu'nun TBMM'nin Yalova'daki dinlenme tesislerinde öldüğü belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Kutbettin Arzu hayatını kaybetti

Son Dakika... Kutbettin Arzu hayatını kaybetti... Ölüm sebebi ise şüpheli...

Yalova’nın Termal ilçesinde bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi lojmanlarına tatile gelen 68 yaşındaki Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, tesisin havuzunda ölü bulundu.

Tesis çalışanları 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlıkçıların eski bakan Arzu’nun hayatını kaybettiğini tespit etti. İlk verilere göre kalp krizi ihtimali üzerinde durulsa da yapılacak otopsi sonucu kesin ölüm nedeni belli olacak.

Kutbettin Arzu’nun 2015 yılında Ahmet Davutoğlu döneminde kısa süre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptı.

ÖLÜM NEDENİ AÇIKLANDI

Yalova'nın Termal ilçesindeki TBMM Misafirhanesi'nin sıcak su havuzunda ölü bulunan eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu ile ilgili Yalova Valiliği açıklama yaptı. Valilik, Arzu'nun kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğinin belirlendiğini söyledi.

KUTBETTİN ARZU KİMDİR?

Kutbettin Arzu 1 Nisan 1955 tarihinde Diyarbakır'da doğdu.

Kürt kökenli Türk siyasetçi ve mimar olan Arzu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin XXIII. döneminde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili olarak görev aldı.

Eğitimine Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde başladı ve buradan mezun oldu. Akademik yolculuğunu aynı bölümde yüksek lisans derecesiyle tamamladı.

Arzu, 2011 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı olarak atanarak siyasi kariyerine önemli bir adım attı. 2009 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilse de seçimleri kazanamadı. 28 Ağustos 2015 tarihine kadar Tarım Bakanlığı Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, bu tarihte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak atandı.

Yorumlar