Kürtlerden umudu kestiler, Gezicilere yalvarıyorlar

PKK teröründen bıkan Kürt halkını sokaklara dökemeyen terör örgütü ile yandaşı HDP'liler, son çare olarak Gezicilere ve Türk soluna yalvarmaya başladı

Google Haberlere Abone ol
Kürtlerden umudu kestiler, Gezicilere yalvarıyorlar
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Yıllardır terörün baskısından ve zulmünden çektiği sıkıntıların artık bitmesini isteyen bu nedenle örgüte ve HDP'ye olan desteğini çeken Kürt halkı, hem HDP'de hem de terör örgütünde büyük hayal kırıklıklarına neden oldu. Kürt halkına yaptığı çağrılar karşılık bulamayınca ne yapacağını şaşıran HDP ve PKK, bu kez de Gezicilere ve Türk soluna yalvarmaya başladı.

Terör örgütünün Kandil'deki elebaşlarından Murat Karayılan, terör medyasına yaptığı açıklamada Türk soluna ve gezicilere çağrıda bulunarak sokak eylemleri düzenlenmesini istedi. Şu ana kadar yaptıkları hiçbir çağrıya cevap vermeyen Kürt halkını da örtülü mesajlarla tehdit eden Karayılan, sokaklara dökülmedikleri halde bütün kazanımlardan vazgeçilmiş olacağı iddiasında bulunarak bütün dünyanın Kürt halkının ayaklanmasını beklediğini savundu. 

Kürt halkından umudunu kesen bir başka taraf ise HDP oldu. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da günlerce uğraşmasına rağmen sokaklara dökemediği Kürt halkına öfkelenen HDP'liler hakaretlere başvurarak, Kürt halkını aşağılamaya başladı. Kürt halkından bekledikleri ilgiyi göremeyen HDP'liler de Gezicilerden ve Türk solundan yardım istemeye başladı. Bunun son örneği ise HDP'li Hasip Kaplan'ın yaptığı skandal açıklamalar oldu. 

Sosyal medya hesabından provokatif çağrılara uymayanlara sert söylemlerde bulunan Kaplan, "Kürdün yavşağına, iktidar uşağına, tırşıkçısına yazıklar olsun; keklik soylulara" ifadelerine yer verdi. Kaplan'ın Kürt vatandaşlara yönelik bu hakareti bazı sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisi çekti.




 

Yorumlar