"Kudüs sevilmeden insanlığa girilemez"

- Yazar ve şair Pakdil: - "Yüreğimizin yarısı Mekke, geri kalanı da Medine'dir. Üstünde ise bir tül gibi Kudüs vardır. Kudüs'ü savunmak, gerçek bağımsızlığı savunmaktır" - "Filistin'de İsrail'in uyguladığı terör çok somut. Filistin'de, tıpkı İkinci Dünya Savaşı'nda olduğu gibi, Berlin duvarı gibi tel örgülerle çevrili bir durum var" - "Filistinli kardeşlerime, İslami devrim özlemi yüklü devrimci selamlarımı yolluyorum. Yaşasın, yeryüzündeki tüm inananların birlikteliği. Yaşasın Filistin. Yaşasın Kudüs"

Google Haberlere Abone ol
"Kudüs sevilmeden insanlığa girilemez"

İSTANBUL (AA) - AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Yazar ve şair Nuri Pakdil, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki göstererek, "Kudüs sevilmeden insanlığa girilemez. Tutsak Kudüs'e borcumuz, Kudüs'ü savunmaktır, özgürlüğüne kavuşturmaktır." dedi.

Nuri Pakdil, yaptığı açıklamada, Kudüs'e olan bağlılığının İslama olan bağlılığından kaynaklandığını söyledi.

Kimliğinin de İslam dinine olan sarsılmaz bağlılığından oluştuğunu sözlerine ekleyen Pakdil, "Bununla gurur ve onur duyuyorum. Ben, uygarlığımın değer yargılarından yanayım, İslam uygarlığının savunucusuyum. Uygarlığımızın yabancılaştırma girişimleriyle yenilmiş olan hakkını geri istiyorum." diye konuştu.

Pakdil, Arap dünyasındaki yöneticilerin basiretsiz olduğu değerlendirmesini yaparak, şöyle devam etti:

"Her coğrafyada Müslümanların acı çekmesine sebep olmaları beni doğrudan ilgilendirmiştir. Filistin davasına inanmış ve bu davanın başarıya ulaşması için karınca kararınca çaba sarf etmiş bir yazarım. Dünyamda, İstanbul'un özel bir yeri, Kudüs'ün ise daha özel bir yeri vardır. Mekke, Medine, Kudüs ve İstanbul sevilmeden hayatın, yani varoluşumuzun hikmeti kavranılamaz. Ezeli ve ebedi ulu önderimiz, yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in, Miraç'a yükselirken en son ayak bastığı yer Kudüs'tür. Bizim eylemimizin evrenselliği oradan başlamaktadır. Kudüs'ü bunun için çok seviyoruz."

Kudüs'ü savunmanın insanlık borcu olduğunu dile getiren Pakdil, "Yüreğimizin yarısı Mekke'dir, geri kalanı da Medine'dir. Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır. Kudüs'ü savunmak, gerçek bağımsızlığı savunmaktır. Kudüs sevilmeden insanlığa girilemez. Tutsak Kudüs'e borcumuz, Kudüs'ü savunmaktır, özgürlüğüne kavuşturmaktır." açıklamasında bulundu.

- "Yahudi, Avrupa-Amerika emperyalizmi adına vekaleten cürüm işliyor"

İlk kez 2015'te Kudüs'e gittiğini ve Kudüs'ün sanıldığı gibi çöl olmadığını anlatan Nuri Pakdil, Kudüs'ü görmenin olağanüstü heyecan verici olduğunu kaydetti.

Filistinli Müslümanların, Kudüs'de şiddet ve zulümle iç içe yaşamak zorunda kaldıklarının altını çizen Pakdil, "Filistin'de İsrail'in uyguladığı terör çok somut. Bütün caddeler İsrail askerleriyle dolu. Kudüs'e İsrail askerlerinin denetimindeki bir yoldan giriliyor. Birlikte gittiğimiz arkadaşlara epeyce zorluk çıkardılar. Filistin'de, tıpkı İkinci Dünya Savaşı'nda olduğu gibi, Berlin duvarı gibi tel örgülerle çevrili bir durum var. İsrailliler, Filistinlilerin el-Aksa camisine gelip namaz kılmalarını engelliyor." şeklinde konuştu.

Pakdil, Filistin topraklarının Osmanlı'nın bir parçası olduğuna dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

"İkinci Abdülhamid'in başkanlıktan düşürülmesiyle, sömürgecilerin Ortadoğu'yu parçalama politikaları yürürlüğe kondu. Yahudi, kendi adına doğrudan, Avrupa-Amerika emperyalizmi adına vekaleten cürüm işliyor."

- "En büyük düşüm Kudüs'ün esenliğe çıktığını görmek"

Türk halkının Ortadoğu uygarlığını oluşturan halklardan olduğunu aktaran Pakdil, en büyük düşünün yeryüzündeki tüm müslümanların birliğinin sağlanması ve Kudüs'ün esenliğe çıktığını görmek olduğunu açıkladı.

Pakdil, Batılıların "Ortadoğu korkusu"ndan hala kurtulamadıklarına vurgu yaparak, bu korkunun Ortadoğuluların "İslam Uygarlığı"nı yeniden gün yüzüne çıkarma olasılığından kaynaklandığını söyledi.

Batının İslamın yükselişini engellemek için Müslüman halklara büyük bir kindarlıkla saldırdığına işaret eden Pakdil, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ortadoğu halkları İslam uygarlığını yeniden canlandırabilirlerse, birlik olabilirlerse, çağın dengesizliği düzeltilebilecektir. Filistinli kardeşlerime, İslami devrim özlemi yüklü devrimci selamlarımı yolluyorum. Yaşasın, yeryüzündeki tüm inananların birlikteliği. Yaşasın Filistin. Yaşasın Kudüs."

Yorumlar