"Köy Orkestrası"ndaki öğrenciler, İstanbul'da sahne aldı

- Muş'un Varto ilçesinde taşımalı eğitim veren köy okulundaki yetenekli öğrencilerden oluşturulan ve müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu'nun kurduğu orkestra, Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'nde konser verdi - Öğretmen Tanrıkulu: - "Biz bu koroya başlarken neler olacak hiç bilmiyorduk. Çocukların hevesi ile başladık, planlanan hiçbir şey yoktu. 'Orkestra kuralım' fikri yoktu, her şey kendiliğinden gelişti" - "Gerçekten tüm Türkiye'nin bize sahip çıktığını hissettim. Doğunun bir köşesinde bir köy okuluyuz ama tüm Türkiye'nin varlığını, iyi insanlar olduğunu köyümüzden hissettim"

Google Haberlere Abone ol
"Köy Orkestrası"ndaki öğrenciler, İstanbul'da sahne aldı

İSTANBUL (AA) - Muş'un Varto ilçesinde taşımalı eğitim veren köy okulundaki yetenekli öğrencilerden oluşturulan ve müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu'nun hayırseverlerden temin ettiği enstrümanlarla kurduğu Varto Hamurpet Ortaokulu "11 Köyün Orkestrası", Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'nde sahne aldı.

Müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orkestranın 40 kişilik olduğunu belirterek, "Aslında geri planda çalan, söyleyen birçok öğrencimiz var. İçlerinden ilerleme sağlayan 40 kişi ile bir grup kurduk. 3 yıllık bir çalışmanın ürünü bu grup." dedi.

Başladıklarında ellerinde bir şey bulunmadığını dile getiren Tanrıkulu, şunları anlattı:

"Ancak çocuklarımız çok yetenekliydi. Kendi kendilerine çeşitli müzik materyalleri oluşturdular. Evden önce annelerinin yemek kaplarını, kaşıklarını, boş bidonları getirdiler. Kendi kendilerine bu aletlerle müzik yapıyorlardı. Hepsi köy çocukları oldukları için çok becerikli ve yetenekliler. Müzik aletlerini bu malzemelerden yaparak çalmaya başladılar. Daha sonra bidonların önlerini, arkasını keserek hayvan derileri gerdiler. Evdeki eleklere deri gererek davul, bendir yaptılar."

Tanrıkulu, çocukların ailelerinin hayvancılık yaptığına değinerek, "Çocuklarımız hayvan bakıyor, süt sağıyor ama aynı zamanda müzisyenler de. Çocuklarımız kendi aletlerini yaptı ve bu bizim için bir başlangıç oldu." diye konuştu.


- "Her yerden arayanlar var"

Kendisinin de sosyal medya üzerinden bir çalışma başlattığını ifade eden Tanrıkulu, sosyal medyada orkestranın duyulmasının ardından müzik aletleri edinmeye başladıklarını söyledi.

Tanrıkulu, Türkiye'nin her yerinden hayırseverlerin ve müzisyenlerin kendilerine destek olduğunu belirterek, "Daha sonra bizim ilerlediğimizi gören ilçe milli eğitim müdürlüğümüz, kaymakamımız, bize kendi imkanlarımızla alamayacağımız büyük bir piyano ve değişik müzik aletleri hediye etti. Biz de onların bu desteği ile çalışmalarımız hızlandırdık." dedi.

Maltepe Belediyesinin katkısıyla Sansev tarafından organize edilen İstanbul Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali'ne davet edildiklerini dile getiren Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Biz bu koroya başlarken neler olacak hiç bilmiyorduk, bundan sonra ne olacak bilmiyorum, buraya nasıl geldik onu da bilmiyorum. Çocukların hevesi ile başladık, planlanan hiçbir şey yoktu. 'Orkestra kuralım' fikri yoktu, her şey kendiliğinden gelişti. Her yerden arayanlar var. Çocuklarımızla ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum. Valimiz Settar Yavuz, Kaymakamımız Mehmet Nuri Çetin'in desteği başta olmak üzere Maltepe Belediyesine, Sansev'e, Pendik Belediyesine, Ak Parti Kadın Kollarına, bize sponsor olup İstanbul'a getiren THY'ye buradan teşekkür ediyorum. Gerçekten tüm Türkiye'nin bize sahip çıktığını hissettim. Doğunun bir köşesinde bir köy okuluyuz ama tüm Türkiye'nin varlığını, iyi insanlar olduğunu köyümüzden hissettim. Herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Orkestra, daha sonra festivalde sahne aldı.

Yorumlar