Köy okulu öğrencileri tiyatro ile tanıştı

- Ordu'da kent merkezine uzak okullarda öğrenim gören öğrenciler, ilk kez tiyatro izlemenin mutluluğunu yaşadı - Vali Balkanlıoğlu: - "Sahnelendiği okullarda 200'ü aşkın öğrenciye ulaşan tiyatro oyunu sayesinde çoğu öğrencimiz ilk defa tiyatro izledi"

Google Haberlere Abone ol
Köy okulu öğrencileri tiyatro ile tanıştı

ORDU (AA) - Ordu'da başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, merkeze uzak okullarda eğitim gören çocuklar tiyatroyla tanıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ordu Valiliğinin ortaklaşa yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi doğrultusunda daha önce tiyatroya gidemeyen öğrenciler, ilk defa tiyatro ile tanışıyor.

Proje sayesinde köylerden mahalleye dönüşen okullarda eğitim gören öğrencilerin, tiyatro sanatı ile tanıştırılması amaçlanıyor. Bu doğrultuda tiyatro ekibi, belirlenen okullara gidiyor.

Altınordu ilçesine bağlı Yağızlı, Bayadı, Eyüplü ve Öceli Mahallesi'ndeki okullarda Carmen Çocuk Tiyatrosunca, yönetmenliğini Erdal Karakurt'un yaptığı ve Umut Şahin'in yazdığı "Oyuncak Dodi" adlı oyun sahneleniyor.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların, tiyatro ile buluşmalarına imkan sağlayabilmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Tiyatronun, merkeze uzak mahallelerdeki okullara gittiğini anlatan Balkanlıoğlu, sahnelendiği okullarda 200'ü aşkın öğrenciye ulaşan tiyatro oyunu sayesinde çoğu öğrencinin ilk defa tiyatro izlediklerini dile getirdi.

Büyükşehir Yasası'ndan sonra köylerin mahalle olmasıyla buralardaki okullarda eğitim gören öğrencileri tiyatro sanatı ile tanıştırmak için projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Balkanlıoğlu, "Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği proje ile çocuklarımız hem tiyatro izliyor hem de eğitici bilgiler alıyor. Tiyatro ekibinde yer alan arkadaşlarımızın izlenimleri öğrencilerimizin projeyi oldukça beğendiklerini göstermektedir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Carmen Çocuk Tiyatrosu Sanat Yönetmeni ve Yazarı Umut Şahin ise Kültür ve Turizm Bakanlığından ödenekli ilk profesyonel çocuk tiyatrosu olduklarını belirterek, "Sahnelediğimiz tiyatro oyunu sayesinde çocuklar, oyuncaklarını nasıl kullanmaları gerektiğini eğlenceli bir ortamda öğrenmiş oluyor. Projeye desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Valimiz İrfan Balkanlıoğluna çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Şahin, proje kapsamında hazırlanan "Oyuncak Dodi" isimli tiyatro oyununun, Temmuz ayına kadar belirlenen ilçeler ve okullarda sahneleneceğini kaydetti.

Yorumlar